HÜDA PAR: Batı'nın İran'ı iç savaşa sürüklemek istediği açıktır

İran'daki protesto gösteri ile ilgili partiden yapılan açıklamada, "Kaos ortamı İran halkının faydasına olmayacaktır. Bu nedenle göstericiler provokasyona gelmemeli, taleplerini barışçıl yöntemlerle dile getirmelidirler" denildi

Fotoğraf: Twitter

HÜDA PAR, İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin gözaltına alınması sonrası hayatını kaybetmesinin ardından ülkede başlayan protesto gösterileri ile ilgili açıklama yaptı.

Partinin genel merkezinden yapılan yazılı açıklamada, sözkonusu gösterilerin şiddet eylemine dönüştüğü savunularak, Ülkenin barışı ve huzuruna kasteden İslam düşmanı bazı örgütlerin de sürece dâhil olması ile birlikte bu eylemler maalesef İslam düşmanlığına evrilmiştir" denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"2010’da reform talepleriyle başlayan ancak Batı’nın ve yerli işbirlikçilerin dahil olmaları ile kaos ve iç çatışmalara dönüşen Arap Baharı sürecinin etkileri hâlâ devam etmektedir" denilen açıklamada şöyle devam edildi:

Suriye ve Yemen’de her gün onlarca insan savaş ve açlık yüzünden hayatını kaybetmektedir. İran’daki gösterilerin şiddet eylemlerine dönüşmesi için İslam düşmanı emperyalist devletlerin teşvik edici ve kışkırtıcı bir tavır takınmaları şaşırtıcı değildir. Zira uzun zamandır İran’da bir iç savaşın çıkması hedeflenmektedir.

İran’da devrim karşıtı göstericilerin ve devrim taraftarlarının sokakta karşı karşıya gelmesi önlenmelidir. Bu noktada yönetim tarafından itidalli bir politika izlenerek göstericilere yönelik orantısız müdahaleden kaçınılması ve Mahsa Amini’nin ölümü ile ilgili soruşturmanın tamamlanıp gerçeklerin ortaya çıkarılması oldukça önemlidir. 

Kaos ortamı İran halkının faydasına olmayacaktır. Bu nedenle göstericiler provokasyona gelmemeli, taleplerini barışçıl yöntemlerle dile getirmelidirler. Yıllarca İran halkını ambargoya maruz bırakan emperyalist Batı’nın İran halkının refahını düşünmediği aksine ülkeyi iç savaşa sürüklemek istediği açıktır. İran halkı Batı’nın ve yerli işbirlikçilerinin bu oyununa gelmemeli, idareciler de süreci sağduyu ve sükûnetle yönetmelidir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU