Türk Eczacılar Birliği, 16 Ekim'de miting yapacağını duyurdu: Taleplerimize karşılık bulamıyoruz

Türk Eczacılar Birliği Başkanı Üney, "Eczacılar olarak hep birlikte bir hak arama mücadelesinin içindeyiz. Bu mücadeleyi, hak ettiğimiz değeri alana kadar sürdürmeye de kararlıyız" dedi

Fotoğraf: ANKA

Türk Eczacıları Birliği ve İstanbul, Ankara, İzmir'in de arasında bulunduğu 54 bölge eczacı odası; bugün Ankara’da Türk Eczacıları Birliği Binası önünde, ekonomik sorunlar nedeniyle kapanma tehlikesi yaşayan eczanelerin içinde bulundukları zorlukları anlatmak ve Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı ek ödeme yönetmeliğine tepki göstermek için 16 Ekim’de miting yapacağını duyurdu.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) yöneticileri TEB önünde “Dur De" ve "Tükeniyoruz" pankartı açtı.

Basın açıklaması metnini okuyan TEB Başkanı Arman Üney, "Bütün özverili çabalarımıza rağmen; görev ve üstlendikleri sorumluluklar itibari ile üzerlerine titrenmesi ve korunması gereken eczacıların adeta kaderlerine terk edildiği günleri yaşıyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eczacılara hak ettikleri değerin verilmediğini söyleyen Üney şöyle devam etti:

Birinci basamak sağlık hizmet danışmanı ve halka en yakın sağlık hizmeti sunan eczacılar olarak açık bir şekilde ifade ettiğimiz taleplerimize karşılık bulamıyoruz; hak ettiğimiz değeri göremiyoruz! 25 Eylül tüm dünyada Dünya Eczacılar Günü olarak her yıl farklı bir tema ile kutlanıyor. Uluslararası Eczacılık Federasyonu bu yılın temasını şu şekilde belirledi: ‘Daha sağlıklı bir dünya için eylemde birleşmiş bir eczacılık’. Bizler ülkemizde bu sene bugünü belki bayram havasında kutlayamıyoruz ama tam da temasına uygun bir şekilde mesleğimize sahip çıkıyoruz. Çünkü mesleğimiz ekonomik bir tehdit altında. Bugün en temel işletme giderlerimizi dahi karşılayamadan, ecza depolarına olan borçlarımızı kredi borçlarıyla kapatarak ayakta durmaya çalışıyoruz.

İşte bu nedenle biz eczacılar hem meslektaşlarımızı hem de hastalarımızı mağdur eden ilaç yokluklarına dur diyoruz! Bugün hastalarımıza fiyat farkı çıkarmayan ilaç neredeyse kalmadı. Fiyat farkları her geçen gün katlanarak artıyor. İşte bu nedenle biz eczacılar, hastalarımızın cebini yakan yüksek fiyat farklarına dur diyoruz

"16 Ekim'de hep birlikte çok güçlü bir şekilde dur diyeceğiz"

"Eczacılar olarak hep birlikte bir hak arama mücadelesinin içindeyiz" diyen Üney, "Bu mücadeleyi, hak ettiğimiz değeri alana kadar sürdürmeye de kararlıyız" diye konuştu.

Üney şöyle devam etti:

Bizler, mesleğimizi dürüstlük ve şerefle yapacağımıza yemin ederek mezun olduk. Ve şimdi bu yeminin gereğini yerine getirmek için meydanlardayız. Artık eylem zamanı! Bizler, 16 Ekim Pazar günü tüm meslektaşlarımızla, eczane çalışanlarımızla, eczacılık fakültelerinde okuyan genç meslektaşlarımızla ve ailelerimizle birlikte, beyaz önlüklerimizle büyük eczacı mitinginde olacağız. Artık eczacılık mesleği için ayaktayız! Artık hastalarımız için ayaktayız! Geleceğe onurlu bir meslek bırakmak için ayaktayız! Artık sesimizi duymazdan gelenlere bütün meslektaşlarımızla birlikte tek ses, tek yürek seslenmek için meydanlardayız! Şimdi zaman, hak arama zamanı! Şimdi zaman sesimizi duymayanlara duyurma zamanı Şimdi zaman tüm yaşanan haksızlıklara dur deme zamanı! İlaç yokluklarına, ilaç fiyat farklarına, kontrolsüz açılan fakültelere, eczanelerdeki ekonomik çıkmaza, kamu eczacılarının hak kayıplarına, eczacıların yok sayılmasına, eczacılık mesleğinin değersizleştirilmesine 16 Ekim Pazar günü hep birlikte çok güçlü bir şekilde dur diyeceğiz.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU