Tom Hardy, Brezilya Jiu-Jiutsusu'nda altın madalya kazandı

Aktör, gerçek adı olan Edward Hardy'i kullanarak turnuvaya son anda katıldı

45 yaşındaki Britanyalı aktör 2011'den beri dövüş sporuyla ilgileniyor (AFP)

Ünlü oyuncu Tom Hardy, Birleşik Krallık'taki Jiu-Jitsu turnuvasında altın madalya kazandı.

Hardy, hafta sonu Buckinghamshire'daki Milton Keynes'te düzenlenen 2022 Açık Brezilya Jiu-Jitsusu Şampiyonası'na katıldı.

Aktör, Ultimate Martial Arts Championships (UMAC) adlı kuruluşun düzenlediği turnuvaya gerçek adı olan Edward Hardy'yi kullanarak, son anda kayıt yaptırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

UMAC sözcüsü, "Herkes onu tanıdı. Çok alçakgönüllü davrandı ve herkesle fotoğraf çektirdi. Etkinliğimize katılması bizi çok sevindirdi" dedi.

Hollywood yıldızı, Japonya kökenli bir Uzak Doğu dövüş sanatı olan Jiu-Jitsu'dan yola çıkılarak 1920'lerde geliştirilen Brezilya Jiu-Jitsusu'nda üst derece mavi kuşak sahibi. Spordaki en üst seviyeyse 10'uncu derece kırmızı kuşak.

Hardy, geçen ay BK'de katıldığı başka bir Jiu-Jitsu turnuvasında da altın madalya kazanmıştı.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by (@taped_fingers)


Wolverhampton'da düzenlenen turnuvadan elde edilen gelirler, depresyon ve travma sonrası stres bozukluğundan mustarip emekli askerler ve ordu personelinin tedavisi için REORG adlı yardım kuruluşuna bağışlanmıştı.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by (@taped_fingers)


Hardy, ilk olarak 2011 yapımı Büyük Dövüş (Warrior) filmi için dövüş eğitimi almaya başlamıştı. Ünlü isim daha sonra Venom ve Kara Şövalye serisi için de eğitimlere devam etmişti.

BK'nin önde gelen gazetelerinden Guardian'a 2011'de verdiği söyleşide Hardy, Büyük Dövüş'teki rolüne hazırlanma sürecine dair "Üç ay boyunca haftanın her günü, günde iki saat boks, iki saat Muay Thai, iki saat Jiu-Jitsui, iki saat koreografi ve iki saat ağırlık kaldırma çalışması yaptım" demişti.



Independent Türkçe, Telegraph, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU