Karamollaoğlu: 2019'da benzer cümlelerle duyurulan 100 bin konut projesi temel aşamasından öteye geçemedi

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu "TOKİ bu 500 bin konuta başlamadan önce, 2019 hatta 2018 ve 2020 yılları arasındaki kuraya açtığı projeleri bitirebilecek mi bunun endişesini, şüphesini taşıyoruz" diye konuştu

Fotoğraf: ANKA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bugün parti genel merkezinde haftalık basın toplantısını düzenledi.

Karamollaoğlu; TOKİ Projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti, dış politika ve hayat pahalılığı konularına değindi.

Açıklamasında "TOKİ kampanyasının iktidarın kendisinden hızla uzaklaşan seçmenlere yaptığı son girişimlerden birisi olarak tarihe geçtiğini" kaydeden Karamollaoğlu şöyle devam etti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sayın Erdoğan, dar gelirlilerin ev sahibi olma umudunu seçim malzemesi olarak kullanmakta kararlı. Daha da açık bir ifadeyle insanımızın umutları ile duygularıyla oynuyor adeta. Konut gündeme gelmişken bu sefer 500 bin konut müjdesi veren Sayın Cumhurbaşkanı acaba 2019 yılında müjdesini verdiği 100 bin konutun akıbetinden haberdar mı, merak ediyoruz.

Biz söyleyelim, 2019’da benzer cümlelerle duyurulan 100 bin konut projesi temel aşamasından öteye geçemedi, vatandaşımızın ev sahibi olma hayalleri ne yazık ki gölete dönüştü. Bunu da bilerek kullanıyorum; çünkü, Aksaray’da gölete dönüşen temellerden biri maalesef 16 yaşındaki bir yavrumuzun ölümüne sebep oldu.

"20 yılık bir iktidar hala büyük vaatlerle insanın gönlünü almaya çalışıyor"

İstanbul’da 18 bin lira, Türkiye genelinde 16 bin liranın altında gelirli olanların bu projelerde payı olmayacağının kesinleştiğini belirten SP lideri Karamollaoğlu, "Çalışanlarımızın tahminen yüzde 70’i bu gelirin altında bir ücrete mahkûm. Büyük konut hamlesi diye sunulan ve maalesef seçim yatırımı olduğu artık açık olan TOKİ projesinin hiçbir yaraya merhem olamayacağı da çok açık bir şekilde görülmektedir. Bu proje önemli bir proje. Bu proje mutlaka tatbik edilmeli, konut problemleri çözülmeden bir ülkede huzur ve iç barış tam olarak sağlanamaz. Herkes önce kendi evinde rahat, huzur içinde yaşayabilmeli. 20 yılık bir iktidar hala büyük vaatlerle insanın gönlünü almaya çalışıyor" diye konuştu.

"ABD'ye en çok giden devlet başkanı Erdoğan"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM’nin 77. Genel Kurul Toplantısı nedeniyle bir süredir New York’ta bulunduğunu hatırlatan Karamollaoğlu şunları kaydetti:

Onun hemen öncesinde de Şanghay İş birliği Örgütü Toplantısı nedeniyle Özbekistan’daydı. Biz bu ziyaretleri önemsiyoruz. Türkiye savaşın değil, barışın; çatışmanın değil diyaloğun esas olduğu bir süreç için her türlü ülkeyle, her türlü oluşumla temas halinde bulunmalıdır. Bunu önemli bir vazife olarak görüyoruz. Ancak bir gerçeği de ifade etmek isteriz ki dış politikadaki itibarımız ve etkimiz içerideki gücümüz ile doğrudan doğruya orantılıdır. Eğer istikrarlı bir ekonominiz, güçlü bir demokrasiniz, güven veren bir adalet sisteminiz yoksa etkili bir dış politikanız olamaz. Size bakanlar, arkanızdaki milletin hali ile dikkate alırlar.

Cumhuriyet tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’ne en çok ziyaret yapan devlet başkanının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunun altını çizen Karamollaoğlu, "Bu kadar kavgalı hale gelmişiz, al gülüm ver gülüm bir sürü sıkıntılar yaşamışız ama Sayın Erdoğan ABD’den bir ayağını çekemiyor. Sonuç ortada, her geçen gün pervasızlaşan bir ABD var. Dün PKK’ya verdiği gizli desteği bugün YPG’ye açıkça veren bir ABD var. PYD’yi Türkiye’ye, Atina’yı Ankara’ya tercih eden bir Amerika var. Bölgesel barış için kalıcı çözümün adresi ne Washington ne de Moskova’dır. Ne NATO ne Şanghay beşlisidir. Bunu Sayın Erdoğan’ın kabul etmesi gerekir" diye konuştu.

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU