Selvi: Akşener yeni bir ittifak arayışında mı?

“Bir rahatsızlık ve onun getirdiği bir arayış söz konusu ama nereye varır şimdiden kestirmek mümkün değil. İzlemekte yarar var”

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, altılı masada herhangi bir çatlak olmadığını dile getiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “yeni bir ittifak arayışında olabileceğini” öne sürdü. Selvi, İYİ Parti liderinin DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile 19 Eylül’de gerçekleştirdiği ve basına yansıyan görüşmeyi de “gizli” olarak niteledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi, bugünkü köşe yazısında muhalefet partilerinin oluşturduğu altılı masa liderlerinin görüşmeleri hakkında şu görüşlerini dile getirdi:

6’lı masada yaşananlar bizi koalisyon dönemlerine götürdü. 11 Eylül’de Kılıçdaroğlu ile Ali Babacan bir araya geldi. Zafer Şahin, Milliyet’teki köşesinde, Babacan’ın, “6’lı masanın adayı ben olayım” dediğini yazdı. 19 Eylül’de ise Babacan ile Akşener gizli bir görüşme yaptılar. Bugün ise Akşener ile Davutoğlu’nun bir araya gelmesi bekleniyor. 6’lı masanın 2 Ekim’de yapacağı toplantı öncesinde bu trafik anlamlı. Hem de çok önemli. Çünkü 2 Ekim’deki toplantı öncesinde Kılıçdaroğlu, 26 Eylül’den başlayarak liderler turuna çıkacak. Masanın gündeminde ne olursa olsun bu toplantılar cumhurbaşkanı adayı ve milletvekili listeleri için yapılıyor. Kimse liderlerin yediği pilavı, içtiği hoşafı merak etmiyor.

Selvi, yazısının devamında şu yorumu yaptı:

Akşener’in Babacan ve Davutoğlu ile görüşmesi siyasi kulislerde, “Acaba CHP ve HDP’yi dışlayan yeni bir oluşum mu söz konusu?” sorusuna yol açtı. Bir rahatsızlık ve onun getirdiği bir arayış söz konusu ama nereye varır şimdiden kestirmek mümkün değil. İzlemekte yarar var.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU