Sözcü yazarı: Kılıçdaroğlu artık dönülmez bir yolda

"Kılıçdaroğlu'nun kazanması halinde, Türkiye'yi içine gömüldüğü bataklıktan çekip çıkaracağına ve milletin yüzünü güldüreceğine inanıyorum"

Fotoğraf: CHP

Sözcü yazarı Rahmi Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Cumhurbaşkanlığı adaylığı için artık dönülmez bir yolda olduğu” görüşünü dile getirdi.

Turan, bugünkü köşe yazısında CHP liderinin "aday olmak zorunda olduğunu" söyledi:

İktidarın “Bay Kemal” diye aklı sıra hafife aldığı Kılıçdaroğlu'nun, muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini düşünüyorum. Süreç olgunlaştı ve CHP lideri artık dönülmez bir yola girdi. Aday olmak zorunda… “6'lı Masa”dan böyle bir karar çıkar mı? Bunu bilmiyoruz ama ben liderlere mutlaka sağduyunun hakim olacağını düşünüyorum.

“Taze kan Kılıçdaroğlu’dur”

Türkyie’nin “bir var olma ya da yok olma seçimine doğru gittiğini” söyleyen Turan, şöyle devam etti:

Türkiye'nin problemleri artık kangrenleşti, çözülemez hale geldi! Mevcut iktidarın devasa sorunların altından kalkması neredeyse imkansız! Halkımız aklını kullanıp doğru seçim yapmazsa, dipsiz bir kuyuya düşecek, belki 20 yıl daha o karanlık kuyudan çıkmaya çalışacağız. Ülke yönetimine artık taze kan gerekiyor… Aranan bu taze kan bence Kılıçdaroğlu'dur.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Turan, bu görüşüne gerekçelerini şöyle sıraladı:

Aranan bu taze kan bence Kılıçdaroğlu'dur. Neden? Ben partili değilim. Sade bir vatandaş olarak Kılıçdaroğlu'nu izliyor, kendime göre değerlendirmeler yapıyorum. Buna göre:

– Kılıçdaroğlu gerçek bir demokrat… Hoşgörülü, özgürlükçü ve sevecen bir kişiliğe sahip…

– Her zaman hak ve adaletten yana tavır alıyor, yasaları çiğneyenlerden yargı önünde mutlaka hesap sorulacağını vaat ediyor.

– Uzun yılların devlet ve bürokrasi tecrübesiyle donanmış…

 – Barışçı ve uzlaşmacı…

– Rakipleri gibi kin ve nefret dili kullanmıyor, halkın her kesimine sevgiyle yaklaşıyor.

– Anketlerde, muhafazakâr seçmenlerin önemli bir bölümü ile Güneydoğu'daki Kürt seçmenlerin de ona sempatiyle baktığı ortaya çıkıyor.

– Kılıçdaroğlu'nun kazanması halinde, Türkiye'yi içine gömüldüğü bataklıktan çekip çıkaracağına ve milletin yüzünü güldüreceğine inanıyorum.

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU