Kılıçdaroğlu, kendisini hedef gösteren afişin önünde poz verdi: Ne uğruna yapıyorsunuz bunları; biraz daha çalmak çırpmak için

Kılıçdaroğlu, “Biz vatanseveriz, siz ise oy için her bir şeyin mübah olduğunu düşünen fırsatçılar” ifadesini kullandı

Fotoğraf: Twitter

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ ziyaretinde kente, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında söylediği iddia edilen sözlerin yer aldığı afişler asıldı.

Afişlerden birinin önünde poz veren CHP lideri, Twitter’dan,  “Bay Kemal’in şehre ziyaretini provoke etmek için, her yeri bunlarla donatmışlar. İnanın genelde hiç umursamam Saray provokasyonlarını; ancak üzücü olan şey şu ki, bu ucuz provokasyonlar yapılırken, yurttaşlarımızın kırılan kalplerinin ne olacağını kimse düşünmüyor” dedi.

“Ne uğruna yapıyorsunuz bunları?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Biraz daha çalmak çırpmak için. Yurttaşlarımıza hakaretler etmeye, ayrıştırmaya değer mi ey saray? Gözünüz ne zaman doyacak sizin? Üç günlük, hepimizin ancak biçare olduğu bu dünyada, bu kavga hiç mi bitmesin istiyorsunuz?” tepkisini gösterdi.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Sizinle bizim aramızda bir temel fark var. Biz vatanseveriz, siz ise oy için her bir şeyin mübah olduğunu düşünen fırsatçılar. Vatanseverler oy için ülkesinin insanını devletine küstürmez. Neyleyim o oyları? Batsın bu ayrımcılık! Batsın bu diliniz! Biz barışacağız. Vallahi de billahi de barışacağız! İnadına can cana, yan yana olacağız. Başaracağız biz bunu. Bize nasip olacak göreceksiniz. İnadına et ile tırnak olmaya devam edeceğiz. İnadına helalleşeceğiz. İnadına hep beraber, hep beraber.

Afiş engeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Elazığ'a gidişini "Kılıçdaroğlu Elazığ'da" afişiyle duyurmak üzere hazırlanan afişler engelle karşılaştı.

Zabıta ekipleri Kılıçdaroğlu'nun Elazığ ziyaretini duyuran afişleri asılı oldukları yerlerden kaldırdı. halktv.com.tr'de yer alan habere göre şehrin birçok reklam panosuna Kılıçdaroğlu'nun Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında söylediği iddia edilen "Göğsüne madalya takacağım" sözlerinin yer aldığı afişler asıldı.

Kılıçdaroğlu'nun tam ifadesi

Bianet’teki 2020 tarihli haberde, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Demirtaş hakkında üç yıl hapis istemiyle açılan yeni davayla ilgili olarak “Bu tür iddianameleri aslında Selahattin Demirtaş Bey alacak göğsüne şeref madalyası olarak takacaktır” dediği yer alıyor.

 

Independent Türkçe, Halk TV, Bianet

DAHA FAZLA HABER OKU