Trump, tuhaf miting konuşmasında kendi Senato adayını Kim Jong-un'la kıyasladı

"JD k**ımı öpüyor. Tabii ki desteğimi istiyor"

(AFP)

Donald Trump, cumartesi günü Ohio'nun Youngstown kentinde salonu doldurmayan 6 bin kişilik bir kalabalığa tutarsız bir konuşma yaptı, bu sırada eyaletin sıkı ABD Senatosu yarışına kendi seçtiği risk sermayedarı JD Vance'le alay etmek için bir dizi aşağılayıcı espri patlattı.

Eski başkan, Cumhuriyetçi adayı bir ara Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'la kıyasladı ve şu anda JD'nin destek için "k**ını öptüğünü" söyledi.

Youngstown Covelli Center'daki kalabalığa seslenen Trump, "Bu çok önemli bir yarış" dedi. Trump "Gerçekten tanıdığım bu kişi harika biri. Evet, benim hakkımda bazı kötü şeyler söyledi, bu beni tanımadan önceydi ve sonra aşık oldu" dedi.

Hatırlayın, Kim Jong-un'a dair söylediklerimi hatırlayın, o da aşık oldu ve Trump'ın Kim'in aşık olduğunu söylediğini söylediler. Doğrusunu söylemek gerekirse, gerçekten aşık oldu.

İki dünya liderinin ilişkisi, Trump'ın bir keresinde Kim'le birbirlerine "aşık olduklarını" söylemesinin ardından Kuzey Kore'yle ABD arasındaki nükleer silahlardan arındırma müzakerelerinde bir atılım için iyimserlik sağladı. Üç kez bir araya gelen ikili, 2018'den bu yana birçok kez mektup ve elçi alışverişinde bulundu. Buna rağmen Trump 2020 seçimini kaybetmeden önce görüşmeler pek az meyve vermişti.

Trump, Vance'in 6 yıl önce haberleştirilen yorumlarına atıfta bulunuyordu. Cumhuriyetçi aday, o dönem Trump'a "Amerika'nın Hitler'i" demişti.

Risk sermayedarı ve "Hillbilly Elegy" kitabının yazarı, Yale Hukuk Fakültesi'nden eski oda arkadaşına göre o zamanlar şöyle diyordu:

Trump'ın bir Nixon gibi (ki o Trump kadar da kötü olamazdı) sinik bir alçak olduğunu... Amerika'nın Hitler'i olduğunu düşünüp duruyorum.

Vance'in, Demokrat Partili Senato adayı Tim Ryan'a karşı Senato seçim kampanyası girişimini açıklamadan önce bu eleştiriyi Twitter hesabından sildiği bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump, tuhaf konuşmasında Çin devlet başkanına da atıfta bulundu. Trump, tüm uyuşturucu satıcılarına idam cezası verilmesi çağrısını yineledi ve Şi Cinping'le yaptığı konuşmadan bir anektodu tekrarladı.

Bu tuhaf konuşmanın en çok alkış toplayan satırlarından biri, eski başkanın aşırı sol radikallerin Amerikalı öğrencilere "transseksüellik öğrettiği" konusunda ısrar etmesiydi. Bu, sağın, öğretmenleri solun gizli gündeminin ajanları olarak karalama girişimlerinin sonuncusuydu.

Trump'ın konuşması, Washington DC, Fulton County, Georgia ve başka yerlerde federal ve eyalet savcılarının yürüttüğü sayısız soruşturmayla ilgili artık tanıdık bir şikayet, kin ve yakınma teranesini derinlemesine ele aldı.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU