Arandığı açıklanan Terra/Luna kurucusu Do Kwon: Üç koşulla yerimi söylerim

Singapur polisi de girişimcinin kendi topraklarında olmadığını bildirdi

Bir dolara sabitlenmesi planlanan  TerraUSD'nin değeri, şimdi 0,0003 dolar civarında (YouTube/Coinage)

Çöküşüyle kripto para yatırımcılarını altüst eden Terra/Luna'nın kurucusu ve CEO'su Do Kwon, ülkesinde aranıyor.

31 yaşındaki Güney Koreli girişimci, mayıstaki çöküşün ardından geçen ay ilk kez medyaya konuşmuştu. Singapur'da yapılan röportajla birlikte Do Kwon'un bu ülkede yaşadığına inanılıyordu ama cumartesi akşamı açıklama yapan Singapur polisi, Do Kwon'un ülkede olmadığını açıkladı. Güney Kore makamlarıyla işbirliği vurgusu da aynı duyuruda yapıldı.

Bunun üzerine Twitter'da yazan Do Kwon, nerede olduğunu belirtmeden şu ifadeleri kullandı:

Kaçmak ya da benzer bir durum yok. İletişim kurmak istediğini gösteren herhangi bir kuruma: Tam işbirliği içindeyiz ve saklayacak herhangi bir şeyimiz yok. Kendimizi birden çok yargı alanında savunma sürecinin içindeyiz ve gelecek birkaç ay içinde gerçeğin ortaya çıkmasını iple çekiyoruz.

Kripto topluluğuna da seslenerek "Nerede olduğumu ve ne yaptığımı şu koşullarda söylerim. Arkadaşsak, buluşmayı planlıyorsak, GPS temelli bir web3 oyununa gireceksek. Bunlar dışında benim GPS koordinatlarımla işiniz yok" dedi.


Singapur'daki Straits Times gazetesi, Kwon'un çalışma izninin 7 Aralık'ta biteceğini ve yenileme başvurusunun riske girdiğini bildirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Terra/Luna'nın mayıstaki çöküşü, yatırımcılarının 40 milyar dolarına mal olmuştu. Kripto para piyasalarının tamamını vuran bu çöküş, geneldeyse 500 milyar dolarlık kaybın fitilini ateşlemişti. 

Güney Kore merkezli 5 yatırımcı, Kwon'u dolandırıcılıkla suçluyor. Savcılar, onunla birlikte 5 kişi hakkında daha yakalama emri çıkardı.  

Girişimci, kendi ülkesinin yanı sıra ABD 'Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından da soruşturuluyor. 

 

Independent Türkçe, AFP, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU