Akşener: Altılı masada çatlak yok

"Kazanacak , parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini vurgulayacak, devlet tecrübesi olan bir adayımız olacak"

Fotoğraf: Twitter

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, muhalefet partilerinin oluşturduğu altılı masada bir çatlak olmadığını ifade etti.

Fox TV’de İlker Karagöz’ün sorularını yanıtlayan Akşener, Cumhurbaşkanlığı için adayın altılı masadan çıkacağını ifade etti ve “Orası bir ortak akıl platformu” değerlendirmesi yaptı.

İYİ Parti liderinin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Cumhurbaşkanı adayı olmayacağımı ifade ettim. Başbakan adayı olacağımı söyledim. 31 Mart’ta CHP ile birlikte seçime gitmek ve teklifin onlardan gelmesi seçmeni tekrar ayaklandırmak içindi. Derdim parlamenter sisteme dikkat çekmekti. Hâlâ tek adaylığa gidilmeli gerektiğini düşünüyorum.

Kazanacak, parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini vurgulayacak, devlet tecrübesi olan bir adayımız olacak. Millet İttifakı’nın adayı olacak. Olması gereken bu.

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tunç Soyer’in ifadeleri

Atatürk’ün sözlerini hüküm cümlesi olarak kurduğu için bu dönemde bizim yarattığımız atmosferi bozuyor. Bunlardan kaçınılması gerektiğini düşünüyorum. Daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum.

İşsizlik tepkisi

İşsizlik düşmüyor. Artık insanlar o kadar umutsuz ki. İnsanlar iş aramaya devam ediyor. Ama bekar olanlar iş aramaktan vazgeçmiş durumda. Uzun zamandır esnaf geziyorum. Pandemi yoktu. Şu anda işçi sayısı düştü. İşsizlik artıyor.

"Önyargımız yok"

6 ay var adayın açıklanmasına. 9 ay var seçimlere. İlle de aday aday diye tutturanlar var Cumhur İttfakı'nda. Bunun bugünden konuşulması doğru değil.  İsmi geçen hiç kimseye önyargımız, ön şartımız yok. Buna Kılıçdaroğlu da dahil. Ön şartımız önyargımız yok. Bu seçim parlamenter sistemin konuşulacağı son seçim. Çünkü bu olmazsa bundan sonra ucube sistem üzerinden olur seçimler.

HDP açıklaması

Akşener'in HDP konusunda da şu görüşlerini açıkladı:

Şöyle bir durumumuz var şimdi 6 siyasi partinin yer aldığı bir masa bu iktidar sürekli olarak yedinci bir ayağı olduğunu söylüyor ve bunun üzerinden özellikle İyi partiyi, iktidarın elindeki imkanlarla biz HDP üzerinden terbiye dilmeye çalışılıyoruz. Diğer taraftan da muhalif görünen, tırnak içinde ‘kanaat önderi’ de HDP ile aynı yere yan yana getirebilmek için bizi terbiye ediyor. Bir taraf ipin ucunu o kadar kaçırıyor ki Kürtlere hakaret etmeye başlıyorlar. HDP’yi bizim başımızda bir sopa olarak kullananların dili seçmene öyle yansımız ki 'Kürt eşittir PKK’lı' gibi bir algı alev gibi yayılıyor. AKP’nin yöneticilerini uyarıyorum eğer güneydoğuda PKK’ya karşı tavır koymasalardı biz neyi konuşuyor olurduk. Öldürseler ben Kürtleri incitmeyeceğim. Bunu bir oy kaygısıyla da yapmıyorum.

HDP de bizim olduğumuz yerde olamayacağını ilan ediyor. Ayrıca bir başka ittifak kurma aşamasındalar. Bir grup parmağını bize sallayarak şunu yapıyorlar: Muhalefetin içinde HDP ile bizim yan yana gelmemizi iddia eden bir yapı var. Kavramsal olarak son derece aşağılayan, bize çok çirkin tavırlar koyan, ciddi tavırlar koyan gerçekten kötü bir dille bir yapı var. Muhalefeti de tanzim ettiğini düşünen tırnak içi 'kanaat önderleri' diyelim adına. Biz tutumu belli siyasi bir partiyim. Biz başka siyasi partilerin başka partilerle olan tutumuna karışmamız, hakaret etmemiz yok. Onların ilişkilerine saygı duyuyoruz bizim de tutumumuza saygı duyulmasını bekliyoruz.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU