Galatasaray yükselen formunu sürdürebilecek mi? "Sadece 11'i değil kulübesini de yeniledi, bu performansı sezona yayabilir"

Bu sezon oynadığı 13. maçında ilk kez 3 golle kazanan Galatasaray, Kasımpaşa müsabakasının ilk yarısında rakip ceza sahasında 25 kez topla buluşarak rekor kırdı. Spor yazarı Levent Tüzemen, Galatasaray'ın performansını Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon 4 galibiyet, 1'er beraberlik ve yenilgi yaşadı / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın Kasımpaşa maçındaki performansı, taraftarlarının şampiyonluk şarkıları söylemesi ve umutlanmasını sağladı. 

Bu sezon hazırlık maçları dahil 13. maçına çıkan sarı-kırmızılı ekibin gol konusundaki şansızlığı da kırıldı.

Okan Buruk'un öğrencileri, 16. dakikada 1-0 geri düştükleri karşılaşmayı Kerem Aktürkoğlu ve Batefimbi Gomis'in golleriyle 3-2 kazanarak bu sezon ilk kez 3 gollü galibiyetle tanıştı.

 

 

Sarı-kırmızılı ekip ayrıca müsabakanın ilk yarısındaki hücum etkinlikleriyle de dikkat çekti.

Rakip ceza alanında 25 kez topla buluşan Galatasaraylı oyuncular, bu sezon Süper Lig'de bu sayıya ulaşan ilk ekip olarak öne çıktı.

Orta sahada geçen sezon Taylan Antalyalı-Berkan Kutlu ikilisini kullanan sarı-kırmızılı ekip, bu sezon yaptığı transferlerle adından söz ettiriyor. 

Okan Buruk yönetiminde sezona başlayan, Sergio Oliveira, Midtsjö, Lucas Torreira, Milot Rashica, Yusuf Demir, Dries Mertens, Abdülkerim Bardakçı, Leo Dubois, Mathias Ross, Kazımcan Karataş, Haris Seferovic, Juan Mata ve Mauro Icardi'yi transfer ederek adından söz ettiren Galatasaray'ın yükselen formunu ne kadar sürdürebileceği ise merak konusu.

 

Levent Tüzemen-Twitter.jpg
Levent Tüzemen / Fotoğraf: Twitter

 

"Birlikte oynama alışkanlığı yakalamış bir takıma dönüştü"

Spor yazarı Levent Tüzemen, Galatasaray'ın performansını Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Galatasaray'da sezon başındaki görüntünün değişmesindeki başlıca nedenin yeni oyuncular olduğunu belirten Tüzemen, "Takıma katılan yeni oyuncuların birbirleriyle oynama alışkanlığı kazanmasıyla sağlandı" dedi. 

Özellikle Mertens ve Lucas Torreira'nın oyuna ciddi anlamda katkı yaptıklarını dile getiren Tüzemen, "Lucas'ın basit oyunu topla rakip arkasına akıllıca girişi ve ayağındaki topları pasa dönüştürürken geliş güzel değil bilerek ve görerek vermesi. Mertens'in oyun liderliği, orta alandaki topları çevresine akıllı şekilde dağıtması, arkadaşlarını pozisyon alma konusunda sürekli bir lider gibi uyarması etkili oldu" diye konuştu.

 

 

"Yeni kurulan takımlar için böyle özgüven kazanmak çok değerlidir"

Galatasaray'ın oyun liderinin Mertens olduğunu ve bunu takıma kabul ettirdiğini ifade eden Tüzemen, şöyle devam etti:

Yaşına rağmen müthiş performansı, arkadaşlarına enerji pompalaması, özellikle ikinci golden sonra Kerem'i kucaklaması Galatasaray'ın bir takım olma konusunda birbirlerine verdiği desteğin göstergesi. Galatasaray birlikte oynama alışkanlığını yakalamış bir takım haline dönüştü. Sezon başında bu yoktu. Trabzon maçıyla ön plana çıktı. Gaziantep maçında rayına oturmaya başladı ve Kasımpaşa maçında tam olarak gösterdi. Gaziantep ve Kasımpaşa galibiyetleri çok önemli. İkisinde de geriye düşüp maçı kazandılar. Yeni kurulan takımlar için böyle özgüven kazanmak çok değerlidir.

 

 

"Galatasaray sadece 11'ini değil kulübesini de yeniledi, bu performansı sezona yayabilir"

Galatasaray'ın kazandığı bu ivmeyle taraftarlarına 1996-2000 ruhunu hatırlattığını söyleyen Tüzemen, "Seyircide 'Takım geriye düşse dahi bu maçı kaybetmez' düşüncesinin hakim olduğunu net olarak görüyoruz. Maç 3-2 bitti ama Galatasaray final paslarını ve vuruşlarını doğru yapsaydı 5-6 olurdu" değerlendirmesinde bulundu.

Sarı-kırmızılıların taraftarının arzuladığı hücum futbolunu oynadığını aktaran Tüzemen, şu ifadeleri kullandı:

Bu performansı sezona yayabilir. Geçen sene kulübeden destek alan bir takım değildi. Zaten saha içi de yeterli değildi. Bu sene Kasımpaşa maçında dikkat ettiyseniz kulübeden gelen Yusuf, Rashica ve Dubois Galatasaray'a katkı sağlayacak oyuncular. Galatasaray sadece 11'ini değil kulübesini de yeniledi. Bu Galatasaray'da rekabet yaratacak. Galatasaray fiziksel performans olarak da hiç geriye düşmedi. Kazanma coşkularından geri adım atmadılar. Geçen sene golü yediğinde teslimiyetçi bir ruha giriyorlardı. Bu sene ise dirençli bir oyuna dönüyorlar. Bu da bir avantaj.

 

 

"Galatasaray çok güzel olacak. Okan Buruk bunu doğru yönetebilirse sorun yaşamaz"

Galatasaray'ın yaptığı transferlerin takıma olumlu etki göstereceğini ve paylaşımcı bir katkı sunacaklarını düşünen Tüzemen, "Mertens'i gücü yettiği kadar kullanacak sonra Mata'yı devreye sokacak. Icardi gol hattına iyi bir rekabet getirecek. Birinci santrafor olabilmesi için öncelikle performans olarak Gomis'in önünde olmalı. Galatasaray'ın yediği golde hata yapmasına rağmen Emin Bayram'ın sakinliği, çabukluğu, mücadelesi önemli. Genç bir oyuncu olmasına rağmen başarılıydı. Belki de Abdülkerim'i kesebilir, iyi bir rekabete girecekler. Sacha Boey'in yükselen formu, Dubois'in oyuna girdikten sonraki sakinliği, kalitesi de ön plana çıkınca Galatasaray yedek kulübesinin çok etkili bir hale geldiği görülüyor" şeklinde görüş belirtti.

Galatasaray'da herkesin takıma dahil olması durumunda Okan Buruk'a büyük iş düştüğünü ve kulübeyi de idare edebilmesi gerektiğine vurgu yapan Tüzemen, "Galatasaray çok güzel olacak. Okan Buruk bunu eğer doğru yönetebilirse -ki yönetiyor gibi görünüyor- bir sorun yaşamaz" dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İlk yarı kopuk kopuk olacak, bu süreç ligin tadını biraz kaçıracak"

Sarı-kırmızılı ekibin ligdeki şansını da yorumlayan Tüzemen, Süper Lig'de 14. haftaya kadar alınacak puanların bu sezon belirleyici olacağına değinerek sözlerini şöyle tamamladı:

Şampiyonluk yarışı bu sene çok kesintiye uğrayacak. Öncelikle 14 haftalık periyot önemli. Sonra takımlar Dünya Kupası nedeniyle tatile girecek. İlk yarı kopuk kopuk olacağı için bu süreç ligin tadını biraz kaçıracak. Burada en çok puan alıp, yarıştan uzaklaşmayan avantajlı olacak. Lig yarışı ikinci yarı başlar. Galatasaray'ın ana hedefi de o olacaktır yani. Ligin 14. haftasına kadar mümkün olduğunca puan toplamak, zirvenin içinde olmak. Bunu hangi takım başarırsa ikinci yarı çok daha rahat eder.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU