Erdoğan'dan ABD'ye: F-35'i vermiyor musunuz? O zaman başka yerlere döneriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, F-35, S-400 ve Fırat'ın doğusuna operasyon ile ilgili mesajlar verdi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu. 

Erdoğan, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi sonrası ABD'nin F-35 savaş uçağı projesini durdurması ve yaptırım ihtimallerini dile getirmesini değerlendirdi. 

Cumhurbaşkanı, F-35 ile başlayan sürecin 'dışlanma' ve 'tehdit' içerdiğini söyledi, bu durumun Türkiye'yi yıldıramayacağını belirtti:

ABD'nin kongresine sesleniyorum. Biz Obama döneminde patriot almayı istediğimiz zaman, siz istemediniz. O zaman biz ne yapacağız? Kim verirse, ona gideceğiz.  F-35'i vermiyor musunuz? O konuda tedbirlerimizi alır, başka yerlere döneriz. Bu konuda çalışmalarımızı yapıyoruz. Eli bağlı duramayız. Türkiye'de Bay Kemal gibi dirsek temasında olan adamlar yok, Türkiye'de AK Parti var, Cumhur ittifakı var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "S-400’lerin montaj ve eğitim safhalarının tamamlanmasının ardından Nisan 2020'de bu sistemleri aktif olarak kullanmaya başlayabileceğiz” dedi.

"Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu paramparça edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Türkiye'nin Fırat'ın doğusundaki tutumuyla ilgili de konuştu.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin Ankara'da Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlığı'nda 7 saat süren temaslarından üç gün sonra Erdoğan bölgedeki terör unsurlarıyla ilgili şu mesajı paylaştı: 

Biz Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmeye kararlıyız. Amacımız teröristleri sınır hattındaki sarp dağlar yerine, sınırımızın hemen ötesindeki düz ovada karşılayıp engelleyecek bir güvenlik hattı oluşturmaktır. Bunu başardığımızda inşallah Kandil diye bir meselemiz de kalmayacaktır.

 

Pençe-2 Harekatı

Kuzey Irak’ta devam eden Pençe-2 Harekatı’yla ilgili olarak Erdoğan, “Erbil'deki konsolosluk görevlimize saldırı, harekatımızın ne kadar isabetli olduğunun teyididir"  diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi ile ilgili yaptığı “tek adam” eleştirilerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Tek adam, tek adam diye nakarat yapıyor. Bu tek adam benmişim. Tek adamlığı biz sizden öğrendik ama biz tek adam değiliz" ifadesini kullandı.

Kendi dönemlerinde dışardan emir almadıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,Kılıçdaroğlu’na: “Bizim dönemimizde emir alan bir hükümet olmamıştır. O sizin geçmişinizde var. Sizin geçmişinizde olanların Amerikan başkanlarının karşısında nasıl el pençe divan durduklarını biliyoruz” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU