Global Espor Oyunları bu yıl İstanbul'da düzenlenecek

Dünya genelideki espor oyuncularının İstanbul’da kozlarını paylaşacağı etkinlikte; müzik, sanat ve teknolojinin birleştiği bir festival düzenlenecek

Fotoğraf: AA (Arşiv)

Uluslararası espor takımlarının dev rekabetine sahne olan Global Espor Oyunları’nın (GEG2022) ikincisi bu yıl 14-18 Aralık’ta İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul sponsorluğunda gerçekleşen oyunlarda, dünya genelindeki espor takımları ve oyuncuları yer alacak.

İBB Spor İstanbul hem oyunculara hem izleyicilere müsabakalarda farklı deneyimler yaşatmak için farklı etkinlikler de hazırladı. Dört gün boyunca devam edecek espor müsabakalarla birlikte müzik, sanat ve teknolojinin birleştiği bir festival de düzenlenecek. GEG2022’de yer alacak oyunlar ve takımlar ilerleyen haftalarda netlik kazanacak. 

Etkinliğie ilişkin konuşan İBB Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, “Esporu yakından takip ediyoruz ve Türkiye’deki gelişimine destek vermek için çalışıyoruz. Bu sebeple ilki Singapur’da yapılan Global Espor Oyunları’nın ikincisini İstanbul’da düzenlemek için Türkiye Espor Federasyonu ile birlikte yaptığımız girişimlerden olumlu sonuç aldık. Küresel çapta bir etkinliğin ev sahipliğini üstlenerek özellikle gençlere esporun nereye gideceği konusunda vizyon kazandırmayı ve gelecek için ilham vermeyi hedefliyoruz. 64 farklı ülkeden esporcuların katılacağı GEG2022, aralık ayında İstanbul’u Asya ve Avrupa'nın kesiştiği noktada bir etkinlik merkezi haline getirecek. Organizasyon komitesi, etkinlikte son derece ilgi çekici oyunlar sunmaya kararlı" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU