Buldan: Hiç kimse HDP üzerinden siyaset yapmasın, herkes haddini bilsin

Buldan, "Hiç kimse HDP üzerinden siyaset yapmasın. HDP’yi siyasi malzeme haline getirmesin. Herkes haddini bilsin. HDP’yi ağzına alırken bin kere düşünsün" dedi

Fotoğraf: HDP basın ofisi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Kadın Meclisi Toplantısı'nın açılışında konuştu.

Konuşmasında, "Kadın siyasetçilerden, kadın belediye eş başkanlarımıza, kadın mücadelesi emektarlarından kadın sanatçılara, emekçilere kadar her kesimden kadına saldırıyı bir görev olarak önlerine koydular" diyen Buldan, "Şu çok iyi bilinmelidir ki; kişiler farklı olsa bile hedef aynıdır. Kadının özgür iradesi ve demokratik mücadelesidir. Özellikle kadın vekilimiz Semra Güzel’i işkence uygulamaları ile gözaltına almaları ve vekilimize boyun eğdirmeye çalışmaları kadın kimliğine boyun eğdirme çabasıdır. Kürt’e boyun eğdirme çabasıdır! Demokratik siyasete boyun eğdirme çabasıdır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buldan şöyle devam etti:

Buradan kendilerine bir kez de ben ifade edeyim. Semra Güzel halkımızın ve kadınların iradesidir. O iradeye boyun eğdirmek hiç kimsenin hele ki, gırtlağına kadar suça bulaşmış olanların hiç harcı değildir, olamaz da! Boyun eğdirmeye çalıştıkları kadınlar alnı ak, başı dik bir şekilde yürümeye devam edecektir. Buradan bir kez daha Semra Güzel arkadaşımıza Kadın Meclisimiz adına sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz. 

"Seçim hazırlıkları daha çok korku, baskı ve kaostur"

İktidara yönelik suçlamalarda bulunan Buldan, "Seçimlere giderken ellerinde topluma vaat edebilecekleri tek bir çözüm projesi olmadığı için seçim hazırlıklarını başka türlü yapmaya çalıştıklarının farkındayız. Seçim hazırlıkları daha çok korku, baskı ve kaostur" dedi.

"Kadın kazanımlarına, Kürtlere, demokrasi ve emek güçlerine saldırmak, komşu ülkelere tehditler savurup savaş fırsatı kollamak bu iktidarın bir seçim kampanyası haline gelmiştir" diyen Buldan şöyle devam etti:

Tutsaklara uyguladığı işkence, hak gaspı, tehdit bu iktidarın seçim beyannamesidir, topluma vaadidir. Bir babanın, Ali Rıza amcanın ellerine torba içinde verdikleri evladının kemikleri ile Kürt’e duydukları düşmanlığı bir kez daha kamuoyuna deklare ettiler. Bu bir nefret suçudur. İktidar cenahına söylüyorum; biliniz ki biz kadınların mücadelesi ve insanlık onuru, sizin düşmanlık siyasetinizden daha güçlüdür. Sizin bu düşmanlık ve nefret siyasetinizi mutlaka ama mutlaka yeneceğiz! İnsanlık suçlarını tarih de unutmayacak, bizler de, gerçek adalet de asla unutmayacak. 

"Hiç kimse HDP üzerinden siyaset yapmasın, herkes haddini bilsin"

2023'teki seçimler için siyaset alanında tartışmaların yürütüldüğünü ve bazı hesaplar yapıldığını kaydeden Buldan, "Kadınların dâhil olmadığı hiçbir hesap tutmaz, tutmayacaktır. Kadın mücadelesini büyütmek üzerine kurulu olan ve bir kadın partisi olan HDP fikriyatıyla bu konuda açık tutum aldığımızı herkes bilsin. Cumhur İttifakı da bilsin Millet İttifakı da. Hiç kimse HDP üzerinden siyaset yapmasın. HDP’yi siyasi malzeme haline getirmesin. Herkes haddini bilsin. HDP’yi ağzına alırken bin kere düşünsün" diye konuştu.

Seçim ittifakları tartışmalarına değinen Buldan, "Emek ve Özgürlük İttifakımızı kamuoyuna deklare ettik. Bu ittifak, yüz yıldır izlenen politikalarla dışlanmış, inkar edilmiş, hakları gasbedilmiş bütün kesimlerin ortak ittifakıdır. Bu ittifak bütün ezilenlerin en güçlü temsiliyetidir. Stratejik bir demokrasi ortaklığı, mücadele ortaklığıdır. Kurucu ortaklıktır. Seçim sürecinde ve sonrasında da demokratik, özgürlükçü eşit ve ekolojik bir yaşamı kurmayı önümüze bir hedef olarak koymuş bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU