Icardi, Mata, Dele Alli, Mertens, Batshuayi... Transfer dönemi kapandı, Türk futbolu dünyaca ünlü isimlerin yeni durağı oldu

Süper Lig'de transfer dönemi kapandı, Türk futbolu dünyaca ünlü isimlerin yeni durağı oldu. Takımların değeri ise 1,1 milyar euroyu aştı. "Dört Büyükler" 48 ismi kadroya kattı

"Dört Büyükler", transfer dönemini 48 takviye ile tamamladı / Fotoğraf: AA

Süper Lig kulüpleri 17 Haziran'da başlayan ve 8 Eylül'de sona eren "Birinci Transfer ve Tescil Dönemi"ni geride bıraktı.

Bir yandan 2022-23 sezonuna devam eden takımlar, diğer yandan kadrolarını güçlendirmek için transfer çalışmalarını da sonlandırdı.

Bu sezon transfer döneminin en dikkat çeken detayı ise Türkiye'ye gelen yıldız isimler.

Başta Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü teknik direktörü Jorge Jesus ile birlikte Mauro Icardi, Juan Mata, Dele Alli, Nathan Redmond, Dries Mertens, Lucas Torreira, Wout Weghorst, Michy Batshuayi gibi isimlerin gelişiyle Türk futbolu ünlü isimlerin yeni durağı oldu.

 

 

Bu sezon 19 takımla oynanan ve 36 hafta sürecek Süper Lig'de 5. haftayı tamamlayan kulüpler, şampiyonluk, Avrupa kupaları ve Türkiye Kupası'nda başarı için ter döküyor.

Independent Türkçe, Transfermarkt verileri doğrultusunda kulüplerin gerçekleştirdiği transferleri mercek altına aldı.

17 Haziran'da açılan transfer penceresinde Süper Lig'de yer alan 19 kulüpten 18'i kadrolarını 238 oyuncu ile takviye etti.

 

 

"Dört Büyükler"den 48 takviye

Süper Lig'de "Dört Büyükler" olarak adlandırılan ve en çok şampiyonluk yaşayan takımlar olan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ile Trabzonspor'un şu ana kadar yaptıkları takviye ise 48'i buldu. 

Fenerbahçe transfer döneminde Luan Peres, Joao Pedro, Michy Batshuayi, Lincoln, Willan Arao, Emre Mor, Gustavo Henrique, İrfan Can Eğribayat, Joshua King, Ezgjan Alioski ve Bruma gibi isimleri kadrosuna kattı. 

Beşiktaş, Gedson Fernandes, Jackson Muleka, Emrecan Uzunhan, Tayyip Sanuç, Kerem Atakan Kesgin, Nathan Redmond, Romain Saiss, Cenk Tosun, Dele Alli, Wout Weghorst, Arthur Masuaku ve Tayfur Bingöl'le kadrosunu güçlendirdi.

 

 

Sessiz başlayan ancak son günlerde yaptığı atakla 12 transferi resmiyete döken Galatasaray, Lucas Torreira, Yusuf Demir, Fredrik Midtsjö, Sergio Oliveira, Abdülkerim Bardakçı, Leo Dubois, Mahias Ross, Kazımcan Karataş, Haris Seferovic, Dries Mertens, Juan Mata, Mauro Icardi ve Milot Rashica'yı kulübe bağladı.

Son şampiyon Trabzonspor ise Trezeguet, Eren Elmalı, Maxi Gomez, Enis Bardhi, Umut Bozok, Marc Bartra, Doğucan Haspolat, Montasser Lahtimi, Naci Ünüvar, Jens Larsen, Yusuf Yazıcı ve Gbamin ile birlikte 12 yeni oyuncuyla mücadelesini sürdürecek.

 

 

Ligin en değerli takımı Fenerbahçe, oyuncusu Icardi oldu 

Süper Lig'de bu sezon mücadele edecek 19 takımın toplam kadro değeri, son transferlerle birlikte 1 milyar 100 milyon euroyu buldu.

Kulüp bazında ise 174 milyon 330 bin euro güncel değeri bulunan Fenerbahçe, ligin en pahalı kadrosuna sahip takımı. 

Sarı-lacivertlilerin en değerli futbolcusu ise 16 milyon euro ile Altay Bayındır.

Son şampiyon Trabzonspor, 161 milyon 450 bin euro kadro değeriyle Fenerbahçe'yi takip etti. Bordo-mavili ekibin market değeri en yüksek oyuncusu 18 milyon euro ile kaptan Uğurcan Çakır olarak kayda geçti.

 

 

Kürsünün üçüncü basamağında 158 milyon 700 bin euro ile Galatasaray yer aldı. Sarı-kırmızılı ekibin PSG'den kadrosuna kattığı Mauro Icardi, 22 milyon euro ile hem takımın hem de Süper Lig'in en değerli oyuncusu konumunda.

Bu sezon Premier Lig'den yaptığı transferlerle dikkat çeken Beşiktaş, 125 milyon 500 bin euro kadrosuyla ligin en pahalı dördüncü takımı konumunda. Siyah-beyazlıların Southampton'dan transfer ettiği Nathan Redmond, 18 milyon euro ile takımdaki en pahalı oyuncu oldu.

Ümraniyespor (10,13 milyon euro), İstanbulspor (12,3 milyon euro) ve Giresunspor (17,20 milyon euro) Süper Lig'in en mütevazi kadroları olarak dikkat çekiyor.

 

 

2 takımdan 20'şer transfer

Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor ile Ankaragücü, 20'şer oyuncu transferiyle bu alandaki en hareketli takımlar konumunda.

Yaz transfer dönemini 19 takviye ile kapatan Giresunspor, bu iki takımı takip etti.

Fatih Karagümrük'ün transfer sayısı 17, Gaziantek FK ile Ümraniyespor'un ise 15'i buldu.

Kasımpaşa, Konyaspor, Alanyaspor 13'er oyuncuyu şehre getirdi. Hatayspor ise aralarında Ze Luis'in de olduğu 12 oyuncuya imza attırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Medipol Başakşehir, Mesut Özil'in de aralarında olduğu 10 yeni ismi kadroya dahil ederken, Antalyaspor ve Sivasspor 8'er takviyeyle transferi noktaladı.

İstanbulspor ise 7 oyuncuyu renklerine bağlayarak transfer döneminin sessiz ekibi oldu.

2022-23 sezonunda Süper Lig'de mücadele edecek ekiplerden Kayserispor ise transfer tahtasının kapalı olması nedeniyle transfer yapamayan tek ekip olarak dikkat çekti. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU