Akşener'den "Mansur Yavaş için imza topluyor" iddiasına yanıt

"Eylül ayı geldiğinde birileri İYİ Parti'yi linç etmek için harekete geçiyor. Kim yapıyor, nasıl yapıyor, neyi amaçlıyor anlamaya çalışıyoruz"

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş’ı Cumhurbaşkanlığı’na aday göstermek için imza topladığı iddialarını yalanladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü’den Deniz Zeyrek, bugünkü köşe yazısında Akşener ile yaptığı görüşmeye yer verdi. Zeyrek’in yazısının bir kısmı şöyle:

Işık hızıyla yayılan “İYİ Parti Yavaş'ı aday yapacak” bilgisini doğru kabul etmek zor değildi. Ancak gazetecilik “teyit etme” ihtiyacı olan bir meslekti. O yüzden ben de mesajları görür görmez (Çarşamba gecesi) Meral Akşener'i aradım.

Sorumu kitabın ortasından sordum: “Mansur Yavaş'ı aday yapmak için imza toplama kampanyası mı başlatıyorsunuz.”

Meral Hanım tereddüt etmeden yanıt verdi: “Yalan haber. Bakın yanlış bile demiyorum, yalan diyorum.”

“Peki nedir bu gelişmeler: HDP'ye bakanlık tartışması, Buğra Kavuncu ve Yavuz Ağıralioğlu'nun açıklamaları, Kılıçdaroğlu'nun HDP'ye bakanlık konusundaki sessizliği…” Akşener, gelişmeleri izlediğine dikkat çekerek şunu söyledi:

“Eylül linçi başladı. Daha önce de benzer şeyler olmuştu. Eylül ayı geldiğinde birileri İYİ Parti'yi linç etmek için harekete geçiyor. Kim yapıyor, nasıl yapıyor, neyi amaçlıyor anlamaya çalışıyoruz.”

İstanbul'un AK Parti'nin kalesi gibi görünen muhafazakâr semtlerine yaptığı ziyarette gördüğü ilgiye dikkat çeken Akşener, partisinin sahada yükselişe geçtiği zamanlarda böyle bir linç ortamı yaratılmaya çalışıldığına da dikkat çekti.

Akşener'i yakalamışken İmamoğlu ve Yavaş ziyaretlerini de sordum. “İBB'ye Ekrem Bey seçildikten sonra hiç gitmemiştim. Bu hafta bir açılışlarına katılacağım. Öncesinde makamda ziyaret etmek istedim. Aynı şekilde Ankara'da da açılışlar var ve öncesinde Mansur Bey'i ziyaret edeceğim” karşılığını verdi. Kendisine bu tür sorunlu dönemlerde Kılıçdaroğlu'yla sık sık ve doğrudan görüştüğünü ve birlikte ortamı yumuşattıklarını anımsattım ve bu kez bunun olup olmadığını sordum. Sessiz kalmayı tercih etti. Meral Hanım'ın sessizliğinden anladım ki bu kez ciddi bir iletişimsizlik olmuş.

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU