Yüzüklerin Efendisi yıldızları, Güç Yüzükleri'yle ilgili tepkilere karşı kampanya başlattı

İnternette Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri'nin çeşitlilik gözetilerek oluşturulan oyuncu kadrosuna yönelik tepkiler patlak vermişti

Serinin unutulmaz karakteri Frodo'yu canlandıran Elijah Wood da tepkilere yanıt veren oyuncular arasındaydı (@elijahwood / Twitter)

Elijah Wood ve Yüzüklerin Efendisi filmlerindeki rol arkadaşları, Amazon dizisi Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri'nde (The Lord of the Rings: The Rings of Power) çeşitlilik gözetilerek oluşturulan oyuncu kadrosuna yönelik çevrimiçi tepkilere ortaklaşa yanıt verdi.

Yönetmen Peter Jackson'ın film üçlemesinden binlerce yıl önceki olayları konu alan yeni dizi, kurgusal Orta Dünya'nın önceki tasvirlerindeki tamamı beyaz oyuncu kadrosunun aksine birçok farklı ırktan oyuncular içeriyor. Örneğin Britanyalı siyah aktör Lenny Henry dizide bir hobbit olarak izleyici karşısına çıkıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Whoopi Goldberg ve yazar Neil Gaiman da halihazırda tepkilere dair konuşan ünlüler arasında.

Şimdi de film serisinin birçok yıldızı sosyal medyada destek açıklamasında bulundu. Yıldızlar arasında Wood'un yanı sıra Sean Astin (Samwise Gamgee), Billy Boyd (Pippin Took) ve Dominic Monaghan'ın (Merry Brandybuck) da yer aldı. Paylaşılan görüntülerde oyuncular çeşitli şekillere ve ten renklerine sahip elf kulaklarıyla süslenmiş şapka ve tişörtlerle poz veriyor.

Wood, paylaştığı bir fotoğrafa ek olarak "Hepiniz Burada Hoş Karşılanırsınız" mesajını yazdı. Bu mesajın Elf dilinde yazılmış hali, oyuncuların üzerindeki tişörtlerde de yer alıyordu.

Sean Astin de Twitter'da rol arkadaşlarını etiketlediği bir gönderide aynı sloganı taşıyan bir şapkayla poz vererek kampanyaya destek çıktı.

Kapsayıcılık yanlısı ürünler, Yüzüklerin Efendisi'yle ilgili içerikler üreten TikTok yıldızı Don Marshall tarafından tasarlandı. Marshall gelirin yarısını beyaz olmayan kişileri destekleyen bir hayır kurumuna bağışlama sözü verdi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU