ABD istihbaratı: Rusya, Kuzey Kore'den top mermisi satın alıyor

Rusya'nın, ABD ve AB'nin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle Kuzey Kore'den cephane almak zorunda kaldığı kaydedildi

Fotoğraf: AA (Arşiv)

New York Times gazetesinin ABD istihbarat raporlarına dayandırdığı habere göre, Rusya, Kuzey Kore'den top mermisi almaya başladı. 

Kısa süre önce gizli tasnifi kaldırılan istihbarat raporlarına dayandırılan New York Times haberini teyit eden ABD'li yetkililer Rusya'nın Kuzey Kore'den askeri ekipman almayı sürdürebileceğini ifade ettiler.

Haberi teyit eden ABD'li yetkili, "Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da cephede kullanmak üzere Kuzey Kore'den milyonlarca füze ve top mermisi alma sürecinde" dedi. Rusya'nın savaşta cephane sıkıntısı çektiğini belirten yetkili Rusya'nın Kuzey Kore'den ekipman alımını sürdürebileceğini belirtti.

New York Times'a konuşan ABD'li yetkililer Rusya'nın, ABD ve AB'nin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle Kuzey Kore'den cephane almak zorunda kaldığını ve Ukrayna işgalini sürdürmesinin zorlaştığına işaret ettiğini belirtttiler.

Ukrayna, birkaç hafta önce Rusya'nın savaş başında işgal ettiği Kherson ve diğer birkaç bölgede karşı taarruz başlattı. Bu taarruzlara hazırlık olarak Ukrayna, Rusya'nın top mermisi ve cephane depolarını vurmuştu.

Rusya Kuzey Kore'den önce İran'dan da silah almak için çalışma başlatmıştı. ABD'li yetkililer, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşta kullanmak üzere İran'dan insansız hava aracı satın alacağı hakkında bilgi edindiklerini Temmuz ayında açıklamış, geçen ay ise Rusya'nın kullandığı İran yapımı insansız hava araçlarının "birçok arıza" yaşadığını ifade etmişlerdi.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU