Suudi Arabistan, MotoGP Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak

Açıklamada, Suudi Arabistan'da her yıl Dünya Şampiyonası programına bir tur eklemenin Ortadoğu'daki spor tabanını geliştireceği vurgulandı

Suudi Arabistan'da Dünya Motosiklet Şampiyonası’nın düzenlenmesine yönelik mutabakat zaptı imzalandı / Fotoğraf: Şarku’l Avsat

Suudi Arabistan Spor Bakanlığı,  MotoGP Dünya Şampiyona’sının ticari haklarını elinde bulunduran Dorna Sports ile mutabakat zaptı imzalandığını duyurdu.

Dorna Sports şirketi, Suudi Grand Prix’sinin çok amaçlı bir pistte yapılacağını belirttiği açıklamasında etkinliği yeri konusunda ise bilgi vermedi.

Açıklamada, Suudi Arabistan'da her yıl Dünya Şampiyonası programına bir tur eklemenin Ortadoğu'daki spor tabanını geliştireceği vurgulandı.

Dorna, bu ortaklığın, geleceğin şampiyonlarını hazırlamak amacıyla Suudi Arabistan'daki genç sürücülerin gelecek vaat eden yeteneklerini geliştirmek için de yeni bir program sağlayacağını bildirdi.

Dorna Sports CEO'su Carmelo Ezpeleta konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Bölge, motor sporları için önemli bir pazar. Suudi Arabistan'daki sporseverlerin yüzde 80'inin ülkelerinde daha fazla etkinlik düzenlenmesini istediğini gösteren araştırmalar bulunuyor. Bu tür etkinliklere olan talep artıyor.

Suudi Arabistan, 15 yıl süreli bir anlaşma ile geçtiğimiz aalık ayında Formula 1 Dünya Şampiyonası'na giriş yapmıştı. Ayrıca her yıl düzenlenen Dakar Rallisi'ne ve elektrikli otomobiller için Formula E Dünya Şampiyonası'na da ev sahipliği yapıyor.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU