House of the Dragon'a Joffrey Baratheon'dan bile kötü karakter girdi: Henüz bir bebek

Dizinin temposu üçüncü bölümde hızla artmaya başladı

Game of Thrones'un spinoff'u House of the Dragon'a orijinal serideki Joffrey Baratheon ve Ramsay Bolton'dan bile daha acımasız olması beklenen bir karakter katıldı.

Targaryen Hanedanı'nın geçmişin anlatan dizinin üçüncü bölümünde yapılan zaman atlamasıyla senaryodaki heyecan yükseldi.

Dizinin ilk bölümlerinde Prenses Rhaenyra (Milly Alcock) ve kraliyetin dinamikleri tanıtılmıştı. Üçüncü bölümde dizinin ana konusu olan Targaryenlerin kanlı iç savaşına doğru ilerleyen hikaye biraz daha netlik kazandı.

İzleyicilerin hepsini tatmin etmeyen dizinin ilk iki bölümü IMDb'de 8.5 ve 8.8 puan almıştı.

Temponun arttığı üçüncü bölüm ise seyirciden olumlu yorumlar aldı ve bölüme IMDb'de 9.3 puan verildi.

*Bundan sonrası spoiler içerir, bizden uyarması*

Kral Viserys'in (Paddy Considine) ikinci bölümde Alicent Hightower'la (Emily Carey) evleneceğini duyurmasının ardından dizi, üçüncü bölümde zaman atlamasıyla çiftin erkek çocuğunun ikinci isim günü kutlamalarını ekrana getirdi.

Dizinin bu bölümünde, kralın şimdilik küçük bir bebek olan ilk erkek çocuğu Aegeon'un ilerleyen zamanlarda taht kavgasında önemli bir rol üstleneceğinin sinyalleri verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kral Viserys, oğlu doğmadan önce varisi olarak kızı Prenses Rhaenyra'yı seçmişti. Fakat geleneklere göre kralın yerine en büyük oğlunun geçmesi gerektiği için, Aegon ve Rhaenyra taht mücadelesinde karşı karşıya gelecek.

Saray çevresi, Visery'in varisi olarak seçtiği Rhaenyra'yı destekleyenler ve geleneklere göre Aegon'un kral olması gerektiğini düşünenler arasında ikiye bölünecek.

Dizinin 5. bölümünde çok daha büyük bir zaman atlaması yapılacak ve Aegon taht için savaşan yetişkin biri olarak seyircinin karşısına çıkacak.

İlk bölümlerde 14 yaşında bir prenses olan Rhaenyra da daha olgun ve güç bir savaşçıya dönüşecek.

Orijinal seride kendilerinden başkasını düşünmeyen ve etraflarındaki herkesi keyiflerince öldüren, kadınlara tecavüz eden Joffrey Baratheon ve Ramsay Bolton, dizinin en acımasız karakterleri olarak kabul edilmişti.

House of the Dragon'ın uyarlandığı George R.R. Martin kitabı Ateş ve Kan (Fire and Blood) göz önünde bulundurulduğunda, Targaryen kanı taşıyan Aegon'un bu iki karakterden çok daha vahşi olması bekleniyor.

 

Independent Türkçe, New York Post, ScreenRant

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU