Gürsel Tekin: Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir

Cumhurbaşkanı adayının ne zaman açıklanacağı ile ilgili soruya Tekin, "Aralık sonuna doğru adayı açıklarız" dedi

Fotoğraf: AA

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Pazar Siyaseti programında Pınar Işık Ardor'un sorularını yanıtladı. 

Ardor'un "İktidar olursanız Millet İttifakı ya da 6'lı masa olarak HDP'yi bakanlık verecek misiniz?" sorusuna Tekin "HDP'li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. 'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum' Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" ifadelerini kullandı. 

"Aralık sonuna doğru cumhurbaşkanı adayını açıklarız"

"Aday açıklaması ne zaman olacak?" sorusuna ise Tekin, "Bana sorarsanız eğer yıl sonu Aralık sonuna doğru adayı açıklarız. Erken seçim olmaz, sorunlu, sıkıntılı bir seçim yasası yapıldı ve bütün siyasi partiler başta CHP olmak üzere işinizi gücünüzü bırakın önümüzdeki seçimlerde sandıklara nasıl sahip çıkacağız onun çalışmasını yapın" yanıtını verdi.

"Muhafazakar mahallenin Kılıçdaroğlu’nu istediği kadar bizim mahalle istemiyor"

CHP'nin muhafazar seçmene yönelik açıklamalarını da değerlendiren Tekin şunları söyledi:

İnanın muhafazakar mahallelerle en iyi ilişkisi olan benim. Çarşaf açılımındaki o kadınlarımız hala CHP rozeti taşıyorlar. Bu kadar iletişimim var inanın muhafazakar mahallenin Kılıçdaroğlu’nu istediği kadar bizim mahalle istemiyor.Türkiye'nin nefes almaya ihtiyacı var, iç barışa ihtiyacı var, bu gerilimden Türkiye'yi çıkarmamız lazım, bir kardeşlik hukuku kurmamız lazım. Bunların hepsini iyi bir kadroyla yapabiliriz. İyi bir takım oyunuyla çıkacak Kılıçdaroğlu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU