Hüseyin Çelik: AK Parti'nin MHP ile işbirliği yapmasını bir cinnet hali olarak değerlendiriyorum

"AK Parti’ye oy veren Kürtlerin kayda değer bir kısmı MHP ile ittifaktan dolayı son derece rahatsız"

Fotoğraf: AA

AK Parti’nin kurucu isimlerinden Hüseyin Çelik, partisinin MHP ile işbirliği yapmasını “bir cinnet hali” olarak nitelendirdi. Çelik, AK Parti’ye oy veren Kürtlerin de bu ittifaktan rahatsız olduğunu belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Serbestiyet’ten Hilal Köylü’ye konuşan Çelik, AK Parti ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı için şu değerlendirmeyi yaptı:

Elbette ki AK Parti’nin MHP ile işbirliği yapmasını bir cinnet hali olarak değerlendiriyorum. Bunun izahı olamaz. Ben AK Parti’nin HDP ile de böyle bir adı konmamış koalisyona girmesini de asla doğru bulmam. Onu da bir cinnet olarak değerlendiririm. Kürtçülük de Türkçülük de AK Parti’nin kuruluş felsefesine aykırıdır fakat bugünkü manzara maalesef ki farklıdır.

Türkiye’de 15 milyona yakın Kürt seçmen var. Bunun 5 milyona yakını HDP’ye oy veriyor. Geriye kalan 10 milyonun ezici çoğunluğu ise şimdiye kadar AK Parti’ye oy veriyordu. Fakat AK Parti’ye oy veren Kürtlerin kayda değer bir kısmı MHP ile ittifaktan dolayı son derece rahatsız. Doğu’da CHP’nin varlığı neredeyse sıfırdı. Şimdi ise bir hareketlenme var. Bunu AK Parti’deki arkadaşlar görüyorlar herhalde.

Hakkında organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla yakalama kararı olan Sedat Peker'in iddialarının neden soruşturulmadığına dair de yorum yapan Çelik, şunları kaydetti:

Eğer bir ülkede adaletin gücü yoksa, orada gücün adaleti devrededir. Gücün adaleti de adaletsizliktir. Bu ülkede şu anda adaletin gücünden söz etmek mümkün değil. Biz hepimiz bağırıp çağırıyoruz ‘Savcılar nerede?’ diye. Bugünkü adli sistem içerisinde kahraman aramak beyhude bir çabadır. Yer ve yetki meselesi halledilmediği sürece, gerçek manada yargı bağımsızlığı söz konusu olmadığı sürece kesinlikle siz bu tür kahramanlıklar falan bekleyemezsiniz.

Söyleşinin tamamını BURADAN izleyebilirsiniz. 

 

Serbestiyet

DAHA FAZLA HABER OKU