Gürsel Tekin'den Buğra Kavuncu'ya: Nezaketsizlik

"CHP kimliğini taşıyan birisini tarif etmeye hakkı yok. Onu ancak CHP Genel Başkanı tarif edebilir"

Fotoğraflar: AA

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adayı olması konusunda açıklama yapan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun “nezaketsizlik yaptığını” söyledi.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, bugünkü köşesinde Kavuncu’nun ''Bizim sahada şubat ayından beri en çok duyduğumuz isim Mansur Başkan. Mansur Yavaş ile ilgili bir ağırlık var” şeklindeki ifadesinin yankıları hakkında yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazıya göre Tekin, şunları kaydetti:

Bir siyasi partinin il başkanı, bir başka siyasi partiden kimin aday olacağını tarif ediyorsa bu çok büyük nezaketsizliktir. Ben, ‘Meral Hanıma başbakanlık yakışmaz, aslında Koray Aydın'a yakışır' diyebilir miyim? Çıkar, Cumhurbaşkanı adayı olarak liderini tarif edebilir. Buna bir şey diyemem. Ama CHP kimliğini taşıyan birisini tarif etmeye hakkı yok. Onu ancak CHP Genel Başkanı tarif edebilir.

Kavuncu da ifadeleri hakkında özetle şunları söyledi:

Bazı insanlar Mansur Bey'in adının geçtiğini ilk defa duyuyormuş gibi yapıyor. Ben de buna şaşırıyorum. Sahadaki durumu bütün samimiyetimle söyledim. ‘Mansur Bey aday olsun, olmasın, şu adaylık için uygundur' demedim. Bana sorarsanız en uygun aday bizim genel başkanımız. Bir kadının, partimizin genel başkanının cumhurbaşkanı olmasını isteriz. 6'lı masanın göstereceği her aday uygundur. Aday belirlenirken ‘En uygun aday kim, kim kazanır'  soruları kıymetlidir. İkisini bir araya getirdiğimizde sıkıntı kalmıyor.

Maksadım asla karışıklık çıkarmak değil. Böyle bir düşüncem de olamaz. Ben, saha izlenimlerimi söyledim. Bunu partime bildirmek de görevdir. 6'lı masanın vereceği karar ne olacaksa, o aday için canla başla çalışacağız.

Yazının tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU