Andrew Garfield'ın metot oyunculuk deneyimi: "6 ay seks yapmadım ve kendimi aç bıraktım"

Ünlü oyuncu, son dönemde olumsuz eleştiriler alan metot oyunculuğunu savundu

39 yaşındaki Andrew Garfield, 2 defa Oscar'a aday gösterildi (AP)

Ünlü oyuncu Andrew Garfield, son dönemde hakkında olumsuz eleştiriler yapılan metot oyunculuğunu savundu.

Oyuncuların oynadıkları karakter gibi yaşamaya çalıştıkları bir teknik olan metot oyunculuğu Brian Cox, David Harbour ve Mads Mikkelsen gibi ünlü isimler tarafından "tehlikeli", hatta "hastalık" olarak tanımlanmıştı.

WTF with Marc Maron podcast'ine konuk olan Garfield, bu tekniğin yanlış anlaşıldığını savundu:

Metot oyunculuğu hakkında çok fazla yanılgı var. Bu teknik, settekilere pislik gibi davranmak değil. Aslında metot oyunculuğu, gerçekten kurgudaki duruma göre yaşayıp aynı zamanda ekibe çok nazik davranmak, normal bir insan olmak ve gerektiği yerde bırakıp istediğin zaman rolde kalabilmek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünlü oyuncu, tekniğin başkalarının anladığından çok daha içsel bir durum olduğunu söyledi.

Emmy adaylığı kazandığı dizisi Under the Banner of Heaven'ın tanıtımı için yayına katılan Garfield, metot oyunculuğunun "tehlikeli" veya "gösterişçi" olduğu algısının teknik bahanesine sığınıp sette sorun yaratanlar yüzünden çıktığını ifade etti:

Bu yanlış algıdan biraz rahatsız oluyorum. "Metot oyunculuğu saçmalıktır" düşüncesi beni rahatsız ediyor. Bu tekniğe "saçmalık" diyorsanız ne olduğunu anlamamışsınızdır ya da metot oyuncusu olduğunu söyleyip teknikle hiçbir alakası olmayan bir aktörle çalışmışsınızdır.

Garfield, ilk defa 2016'daki filmi Silence'ta metot oyunculuk denediğini belirtti.

Oyuncu, Martin Scorsese'nin yönettiği, 17. yüzyılda iki rahibin karşılaştığı şiddet ve baskıyı konu alan filme hazırlanırken geçirdiği süreci şöyle anlattı:

İnanılmaz ruhani bir deneyim yaşadım. Her gün çok fazla spiritüel uygulama yaptım, kendime yeni ritüeller oluşturdum. 6 ay boyunca seks yapmadım ve kendimi aç bırakarak çok fazla oruç tuttum. Zaten Adam'la (Driver) her halükarda kilo vermemiz gerekiyordu.

Garfield, bu sürecin çok çılgın ve ilginç bir deneyim olduğunu söyledi.

 

Independent Türkçe, Hollywood Reporter

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU