Erbakan: One minute Sayın Erdoğan

“Hani İsrail katildi, hani çocuk öldürmesini çok iyi bilirdi?”

Fotoğraf: Yeniden Refah Partisi

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Türkiye ile İsrail arasında yaşanan normalleşme dönemine ilişkin olarak iktidara tepki gösterdi.

Fatih Erbakan partisinin Kahramanmaraş 2. Olağan Kongresi’ne katıldı. Erbakan, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı İsrail ile normalleşmeye başlayan ilişkiler dolayısıyla eleştirdi.

Erbakan, ekonomik sıkışmışlığın bu adımları atmaya mecbur bıraktığını belirterek şunları söyledi:

Öyle bir sıkışmışlık halindeler ki bir vakitler ‘One minute’ gösterisini seçim malzemesi yapanlar, bugün göz göre göre çoluk çocuk demeden soykırım suçu işlemeye devam eden terörist İsrail’e büyükelçi lonsolos atama noktasına geldiler. Hani İsrail katildi, hani çocuk öldürmesini çok iyi bilirdi? Hani ‘one minute’ diyorduk? Ama açlık sofuluğu bozdurur.  Öylesine sıkıştılar ki ABD’den, İsrail’den medet umuyor, Amerika ile ilişkilerini düzeltmek için İsrail ile ilişkisini düzeltmek zorunda olduğunu biliyor ve daha geçen hafta Gazze’de çoluk çocuk demeden katleden ‘İsrail ile ilişkileri düzeltiyorum ve büyükelçi atıyorum’ diyorlar. Geçtiğimiz günlerde, çok ses getiren ikazlarla dolu açıklamamızda, İktidara İsrail ile yakınlaşmasında ‘One Minute’ demiştik. Buradan, Kahramanmaraş’tan, bir kez daha sesleniyorum… One Minute Sayın Erdoğan!  One Minute Sayın Erdoğan! ‘Ben bir damla Mehmetçik kanını bütün bir Amerikan bütçesine değişmem’ diyen Milli Görüş nerde, bunlar nerde?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Suriye ile yakınlaşma çabalarını olumlu karşılıyoruz”

Suriye ile ilgili gündemi de değerlendiren Erbakan, şu ifadeleri kullandı:

Daha ilk başta düğmenin yanlış iliklenmesinden milyonlarca Suriyeli kardeşimiz yerinden yurdundan oldu, yüz binlerce Suriyeli kardeşimiz öldü, sakat, öksüz, yetim kaldı ve işin en sonunda hiçbir şey de elde edilemedi. Esad koltuğunda oturmaya devam ediyor, topraklarının tamamına yakını geri aldı, orada seçimleri yaptı 'Seçimi de kazandım' dedi ve bugün Halep'te, Şam'da, Suriye'nin değişik yerlerinde Esad, devlet başkanı olarak esnaf ziyaretleri yapıyor. 'Zararının neresinden dönülürse kardır' diyoruz ve bir an önce Suriye yönetimiyle anlaşılması ve ülkemizde Suriyeli misafirlerimizin can güvenlikleri de teminat altına alınmak şartıyla ülkelerine gönderilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Bu noktadan sonra kendi vatanlarına dönmeleri kendiler için de bizler için de en hayırlı olandır. Ayrıca milli görüşçüler olarak önemli bir noktayı daha vurguluyoruz. Orada Sünni Arap nüfusun Türkiye'ye gönderilmesi ve orada boşlukta kalan bölgede ABD ve İsrail, PYD/YPG aracılığıyla bir terör devleti kurma planı var. Orada Suriyeli Araplardan oluşan bölgelerde bir teröristan devleti kurma planı var. O nedenle o bölgelerin boş kalmaması, buradaki Suriyeli Arap kardeşlerimizin, misafirlerimizin tekrardan kendi şehirlerine, kendi topraklarına dönmesi bu bakımdan da büyük önem arz etmektedir. İnşallah sağ salim, can güvenlikleri de temin edilerek bir an önce dönmeleri sağlanır diye ifade ediyorum.

“One munite” olayı

O dönem başbakan olan Erdoğan Davos’ta 29 Ocak 2009 günü düzenlenen, Birleşmiş milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve İsrail Cumhurbaşkanı Simon Peres’in de katıldığı "Gazze: Ortadoğu'da Barış" panelinde, konuşmasının kısıtlanmasına tepki göstermişti.

İsrail Cumhurbaşkanı'na daha fazla söz hakkı verilmesine ve kendi konuşmasına müdahale edilmesine tepki gösteren Erdoğan, ‘’Benim İçin Davos bitmiştir’’ diyerek paneli terk etmişti. Erdoğan’ın, İsrail’in yaptığı yanlışları Şimon Peres’e yüksek bir ses tonu ile ifade ettiği tartışma sırasında ‘’One Minute’’ diyerek yüksek sesle söz istemesi ise tartışmanın en unutulmaz anlarından biri olmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU