Korsanlar uyduyu ele geçirip film yayımladı

2020'de kullanımdan kaldırılan ticari uydunun "mezarlık yörüngesine" gitmesi planlanmıştı

Temsili: Las Vegas'taki 2022 Def Con bilgisayar korsanlığı konferansında, kullanımdan kaldırılan bir Kanada uydusu hacklendi (Reuters)

Hackerlar devre dışı bırakılmış bir uyduyu ele geçirip film yayımlamak için kullandı.

Bu gösteri hafta sonu Las Vegas'taki Def Con bilgisayar korsanlığı konferansında hacker kolektifi Shadytel tarafından gerçekleştirildi.

Grup, kullanımdan kaldırılmadan önce Telesat Canada'nın işlettiği, Kanada'nın Anik F1R uydusuna bağlanmak için Hack RF adlı 300 dolarlık bir ekipman kullandı.

Terk edilmiş bir yükleme tesisine erişim sağlayan hackerlar, şu anda Dünya'nın yaklaşık 35 bin 786 kilometre üzerinde, jeostatik yörüngede olan uyduyla "biraz eğlenmeye" karar verdi.

İlk olarak Motherboard'un bildirdiği olayda, Shadytel üyesi Karl Koscher, Def Con'daki sunum sırasında "Uydular temelde sadece kendilerine gönderilen sinyalleri yansıtıyor" dedi.

Yeterince yüksek sesliyseniz ve o vericide başka bir kullanıcı varsa, onlardan daha yüksek sesle bağırmanız gerekir ancak orada kimse yoksa, [uydunun] tek yapacağı sizi tekrarlamak olacaktır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Grup Anik F1R'yi, WarGames gibi klasik hacker filmlerini yayımlamak ve bir telefon konferansı bağlantısı kurmak için kullandı.

2020'de kullanımdan kaldırılan uydunun, konferansta ele geçirilmesinden önce "mezarlık yörüngesine" girmesi planlanmıştı.

Hacker konferansında ayrıca Starlink uydularına yönelik bir hack sunumu da yapıldı ve Belçika'dan bir güvenlik araştırmacısı el yapımı devre kartı kullanarak SpaceX'in uzay internet ağına erişebildi.

Starlink ağına veya kullanımdan kaldırılan uyduya herhangi bir hasar verilmedi ancak uydulardaki kötü niyetli hacklemeler yıkıcı olabilir.

Bu yıl Rus hackerlar ABD'li uydu firması Viasat'ı sistemdeki bütün verileri silen yıkıcı bir zararlı yazılımla hedef aldı. Ukrayna ordusu, silahlı kuvvetlerini kontrol etmek için Viasat'ın hizmetlerine bel bağlıyordu ve sadece birkaç saat sonra Rus askerleri, kısmi iletişim kesintisi yaşayan Ukrayna'yı istila etmeye başladı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU