Davutoğlu, partisinin göçmen politikasını paylaştı: Türkiye düzensiz göç ordusuyla karşı karşıyadır

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu iktidara seslenerek "Ne planlıyorsunuz? Doğu'dan gelen Suriye'den gelen göçlerle ilgili, vatandaşlık verilenlerle ilgili ne planlıyorsunuz?" diye sordu

Fotoğraf: Twitter

Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "Devlet Aklı ve Millet Vicdanı Rehberliğinde Düzensiz Göç Sorunu ve Çözüm Önerileri: Gelecek Modeli" başlıklı raporu kamuoyuyla paylaştı.

Türkiye'nin "çok ciddi bir düzensiz göç sorunuyla karşı karşıya" olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Hepimiz bu sorumluluğu stratejik bir akıllı bir demokratik hukuk devleti kurallarıyla, evrensel insan haklarını riayet eden saygın bir ülke imajıyla birleştirmek zorundayız" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davutoğlu şöyle devam etti:

Ortada sanki hiçbir sorun yokmuşçasına bu düzensiz göç olgusu karşısında aciz bir tutum sergileyen, sistematik bir bütünlülükle yaklaşmayan, her kafadan sesin çıktığı iktidarın yaklaşımı. Ne planlıyorsunuz? Doğu'dan gelen Suriye'den gelen göçlerle ilgili, vatandaşlık verilenlerle ilgili ne planlıyorsunuz? İktidarın şu anda göç politikası yoktur. Türkiye düzensiz göç ordusuyla karşı karşıyadır, mutlaka tedbir alınmalıdır. Bu tedbir insan haklarına aykırı olamaz. 

"Beş ana perspektif üzerinde duruyoruz"

Gelecek Partisi olarak göç sorununa ilişkin beş ana perspektif üzerinde durduklarını belirten Davutoğlu,  Birincisi insan onuru ve insan haklarına dayalı vicdani yaklaşım ikincisi devlet aklına dayalı kamu güvenliği ve kamu düzen anlayışı sınır güven anlayışı, üçüncüsü düzensiz göç diyoruz tek bir kategori yok, çok farklı kategoriler var. Suriye'den geçici koruma altındaki gelen Suriyeliler, Afganistan'dan gelenler, İran'dan gelenler, Afrika'dan kolay vatandaşlık yoluyla gelenler. Ve bunların hepsinin ayrı kategoride incelenmesi lazım. Tek ve standart bir yaklaşım benimsemek doğru değil. Dördüncüsü barışçıl bir diplomasiyi tekrar Türk dış politikasına egemen kılmak lazım. Ve nihayet beşincisi kurumsal devletin kurumsal aklını ve yapısını harekete geçirmek lazım" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU