Evine giren 180 kiloluk ayıyı vurarak öldürdü

Steamboat Springs kasabasında yaz boyunca ayıların evlere girdiği görüldü

Ken Mauldin tarafından vurularak öldürülen 180 kiloluk ayı Colorado eyaletinin Steamboat Springs kentindeki bir evin dışında cansız halde yatıyor (Ken Mauldin/Steamboat Radio)

ABD'nin Colorado eyaletinde bir adam, gecenin bir yarısı evinin kapısını açıp köpek mamalarını karıştırmaya başlayan 180 kiloluk bir ayıyı vurarak öldürdü.

Colorado Parklar ve Vahşi Yaşam yetkilileri, pazartesi saat 02.00'den hemen sonra, ayının evinin ön kapısını açmasının ardından Ken Mauldin'in ayıyı birden fazla kez vurduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayı, Mauldin'in karşısına çıkmadan önce Denver'ın yaklaşık 177 kilometre kuzeybatısındaki kayak kasabası Steamboat Springs'teki evin içindeki köpek mamalarını karıştırdı.

Ev sahibi, ayıyı fark eden eşinin çığlık atmasıyla uyandığını söyledi.

Steamboat Radio'ya konuşan Mauldin, "Yatak odamın kapısına gittiğimde, ayıyı yaklaşık 3 metre ötede gördüm ve 40 kalibrelik yarı otomatik bir tabancayla anında vurdum" dedi.

Sonra ayı bana doğru koşmaya başladı. Ayıya elimden geldiğince hızlı ateş etmeyi sürdürdüm. Zemindeki kurşun deliği ayının geri çekilirken benden 1-2 metre uzaklaştığına, yön değiştirdiğine, merdiven korkuluklarından merdivene çarpıp merdivenlerin dibine çöktüğüne işaret ediyor.

Mauldin ve eşin hayvanla karşılaşmayı yara almadan atlattırken, Colorado Milli Parklar ve Vahşi Yaşam Sözcüsü Rachel Gonzalez, bunun bir mülke giren son ayı olduğunu söyledi.

Departman sözcüsü, "Steamboat'ta, o bölgede, tüm yaz boyunca ayıların evlere girmesiyle uğraştılar" dedi.

Bu ayının bu davranışı başka bir ayıdan öğrenmiş olması imkansız değil.

 

Colorado

Ken Mauldin, vahşi yaşam yetkilileri Colorado eyaletinin Steamboat Springs kasabasındaki mülkünden ayıyı çıkarırken bu fotoğrafı çekti (Ken Mauldin/Steamboat Radio)


Yampa Vadisi kasabası sakinlerine, ayılarla karşılaşmamak için kapılarını ve pencerelerini kilitleme ve atıklarını "ayı geçirmez" çöp kutularına atma uyarısı yapıldı.

Gonzalez, "Bu tür olaylar önlenebilir" diye ekledi.

Ayılar çok zekidir. Belirli bir bölgedeki yiyeceklere erişmenin kolay olduğunu öğrendikten sonra, bunu yapmaya devam edeceklerdir.

Sözcü, insanlar ayıları nadiren vurmasına rağmen, tehdit edildiğini hissederse ayıyı vurmasının Mauldin'in yasal bir hakkı olduğunu da sözlerine ekledi.

Gonzalez, bu ayının etiketlenmediğini ve Steamboat Springs civarında meydana gelen diğer evlere girme olaylarına karışıp karışmadığını departmanın bilmediğini söyledi.

Colorado'da 12 bin ayının yaşadığı tahmin ediliyor.

Associated Press'ten de yararlanılmıştır



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU