Rusya, Türkiye ile S-400'ler için 2. parti anlaşması imzalandığını iddia etti, Türkiye yeni anlaşmayı doğrulamadı

Reuters'a bilgi veren bir Türk savunma yetkilisi ise yeni bir anlaşma imzalanmadığını kaydetti

Fotoğraf: AA

Rus askeri işbirliği kurumunun yöneticisi Türkiye'ye ikinci bir set S-400 hava savunma sistemi gönderilmesi için sözleşme imzalandığını duyurdu.

Rus yetkilinin açıklaması TASS haber ajansında yer alırken, Reuters'a bilgi veren bir Türk savunma yetkilisi ise yeni bir anlaşma imzalanmadığını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türk savunma yetkilisi, "S-400 hava savunma sistemi hakkındaki süreç anlaşmadaki haliyle devam ediyor, imzalanmış yeni bir anlaşma yok. Konuşulan konular teknoloji transferi, hangi parçaların türkiye'de üretileceği" dedi.

Türkiye iki yıl önce Rusya'dan iki set S-400 sistemi alınması için anlaşma yapmıştı. Birinci set Türkiye'ye teslim edilirken, Ankara ikinci set için teknoloji transferi ve yurtiçinde üretim unsurlarının da sözleşmeye dahil edilmesini istemişti. Ancak S-400'lerin Türkiye'ye tesliminin üzerine ABD Türkiye'yi yeni nesil F-35 savaş uçağı programından çıkarmış ve Ankara'ya askeri yaptırım başlatmıştı.

SSB: S400 tedarikinde yeni bir gelişme söz konusu değil

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan (SSB), Rusya'dan S400 hava savunma sistemi tedarik sürecinde yeni bir gelişmenin söz konusu olmadığı bildirildi.

Başkanlık resmi kaynaklarından S400 tedarik sürecine ilişkin yapılan açıklamada, "Yeni bir gelişme söz konusu değil. İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir." ifadesi kullanıldı.

 

Independent Türkçe, Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU