Prens Harry ve Meghan Markle, Britanya ziyaretinde Prens William ve Kate Middleton'a komşu olacak

Sussex Düşü ve Düşesi, eylülde Britanya'ya gidecek

Kraliyet görevlerinden istifa eden çift, artık ABD'de yaşıyor (AP)

Prens Harry ve Meghan Markle, temmuzda Kraliçe II. Elizabeth'in tahttaki 70. yılının kutlandığı Platin Jübile'den sonra ilk kez Britanya'ya gitmeye hazırlanıyor.

Sussex Dükü ve Düşesi'nin sözcüleri, çiftin yakın çalıştığı hayır kurumlarını ziyaret etmek için eylülde Britanya'ya geleceğini duyurdu.

Çiftin katılacağı hayır kurumu etkinlikleri arasında 5 Eylül'de Manchester'da düzenlenecek One Young World Zirvesi de var. Markle'ın 190'dan fazla ülkenin lider gençlerinin bir araya geldiği organizasyonla 2014'ten beri bağlantısı olduğu biliniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Markle ve Prens Harry, Britanya seyahati boyunca Windsor Kalesi'nin hemen doğusundaki kraliyet konağı Frogmore Cottage'da kalacak. Konak, Prens William ve Kate Middleton'ın yeni taşındığı Adelaide Cottage'a sadece 800 metre uzaklıkta.

Öte yandan, kraliyete yakın kaynaklar iki çiftin bir araya gelme ihtimalinin düşük olduğunu söyledi.

Majesty dergisinin editörü Ingrid Seward, "Önceden planlanan bir etkinlik yoksa karşılaşacaklarını sanmıyorum" dedi.

Meghan Markle ve Prens Harry'nin kraliyet görevlerinden istifa etmesinden bu yana çiftin Cambridge Düşü ve Düşesi'yle çok nadir konuştuğu biliniyor.

Sussex çiftinin Frogmore Cottage'ı yenilemek için vergi mükelleflerinin parasını toplaması tepki toplamıştı. Çift, 2020'de Netflix'le milyonlarca dolarlık anlaşma yaptıktan sonra  kullandıkları 2,4 milyon sterlini (yaklaşık 52 milyon TL) geri ödedi.

 

Independent Türkçe, The Sun, Insider

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU