Varank: Türkiye'nin geleceğini ipotek altında bırakmak istemiyorsak mutlaka uzay çalışması yapmalıyız

“Çocuklarımız Samanyolu Galaksisi'ni araştırarak geleceğe dair planlar yapmalılar”

Fotoğraf: Twitter / @74cemalakin

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Türkiye'nin geleceğinin ipotek altında bırakılmaması için mutlaka uzay çalışması yapılması, çocukların Samanyolu Galaksisi'ni araştırarak geleceğe dair planlar yapması gerektiğini” belirtti.

Bartın’da AK Parti’nin il başkanlığı ziyaret eden Varank burada bir konuşma yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye'de yapılmamışları yaptıklarını, plan ve projelerinin muhalefetin yanına bile yanaşamayacağı ufukta olduğu görüşünü dile getiren Varank, “uzay” ile ilgili olarak şunları söyledi:

Bugün Türkiye'nin arabasını konuştuğumuzda muhalefet ne diyor, 'Bu arabayı yapamazsınız, yapsanız bile satamazsınız!' 29 Ekim geliyor. Allah'ın izniyle Türkiye'nin otomobilinin fabrikasını 29 Ekim'de açacağız. Araçlarımız seri üretim bandından inmeye başlayacaklar. Biz diyoruz ki uzayda bir yarış var, Türkiye asla bu yarıştan geri kalmamalı. Eğer Türkiye'nin geleceğini ipotek altında bırakmak istemiyorsak, mutlaka uzay çalışması yapmalıyız. Çocuklarımız Samanyolu Galaksisi'ni araştırarak geleceğe dair planlar yapmalılar. Biz Samanyolu Galaksisi dediğimizde muhalefetin aklına ne geliyor biliyor musunuz? Sadece saman geliyor. İşte böyle vizyonsuz bir muhalefetin bu ülkeye vereceği hiçbir şey yok.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU