Ömer Çelik: Asıl diktatörlük milli iradeye saygısızlıktır

Kaftancıoğlu'na tepki gösteren AK Parti Sözcüsü: . Örgütlü nefret siyaseti, gerçek niyetini demokratik söylemin arkasına saklayarak sinsi bir oyun oynuyor

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “diktatör” diyen Canan Kaftancıoğlu'na tepki gösterdi.

Çelik, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından siyasi parti üyeliği düşürülen eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun İstanbul’da katıldığı bir toplantıda Erdoğan'a yönelik ifadelerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çelik, "Örgütlü nefret siyasetinin İstanbul temsilcilerinden biri, Cumhurbaşkanımızı 'diktatör' diyerek hedef almış. Bu siyasi ahlaksızlığı yapanlar Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamına saygısızlık ediyorlar. Aynı zamanda milli iradeyi hedef alıyorlar. Demokrasi düşmanlığı budur!" ifadelerini kullandı.

"Milli iradeyle kavgalı zihniyetin daha önce de erken seçimle veya başka şekilde iktidarı devirmekten söz ettiğini" iddia eden Çelik, "Seçimle iktidar değişimi nasıl olur herkes biliyor. Seçim dışında neyi kastettikleri ise asıl niyetleridir. Örgütlü nefret siyaseti, gerçek niyetini demokratik söylemin arkasına saklayarak sinsi bir oyun oynuyor. Gerçek demokrasi sınavlarında ise sürekli sınıfta kalıyorlar" değerlendirmesini yaptı.

"Milletin oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanına diktatör demenin, demokratik siyaseti, nefret siyasetinin örtüsü olarak kullananların dili olduğu" görüşünü dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

Yassıada zihniyeti ile arasına mesafe koyamayanlar Cumhuriyetten, demokrasiden ve milli iradeden söz edemez. Yassıada zihniyetine yaslanarak sözde demokrat görünmeye çalışanların bu süreçlere ilkesel değil keyfi yaklaştıkları ortadadır. CHP yönetiminin, milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımıza karşı söylenen söz hakkında net bir tavır alması gerekmektedir. Asıl diktatörlük, milli iradeye saygısızlıktır. Partimizin kuruluş yıldönümünde bir kere daha ilan ediyoruz ki, millet egemenliğini, Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi milli iradeye saygısızlık yapan dikta zihniyetine karşı korumaya devam edeceğiz.

Kaftancıoğlu ne dedi?

Kaftancıoğlu, CHP’nin 81 ildeki gençlik kolları başkanları ile Florya’da gerçekleşen buluşmada şunları söylemişti:

Hep ne diyoruz? Gençlik gelecek. Bazen bunu cümlenin gidişine göre kullanıyoruz ama sizlerden bir ablanız olarak tek bir isteğim var ki, siz zaten hissediyorsunuz. Hissetmeseniz bu cesarette olamazdınız zaten. Partimize, partimizin ilkelerine, gençliğinize, kendinize ve sizlerin hayallerini hedefleri hâline getiren genel başkanımıza, genel başkanımızın sizlere sunduğu imkanlar ve sizin genel başkanımıza, partimize oluşturduğunuz ve artırdığınız enerjiye güvenerek belki de dünya tarihinde bir ilki başaracağız. Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU