Burhaniye'de izin verilmeyen Zeytinli Rock Festivali'ne Seferihisar sahip çıktı: Kamunun güvenliğini sağlayacak şekilde yapmaya talibiz

n Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li İsmail Yetişkin, "Zeytinli Rock Festivali'nin kamu güvenliği nedeniyle iptal edilmesi kabul edilemez" diye konuştu

Fotoğraf: fest.tr.com

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde 2014'ten bu yana pek çok ünlü sanatçının katılımıyla yapılan Zeytinli Rock Festivali’ne bu yıl kaymakamlık tarafından izin verilmedi. 17-21 Ağustos 2022 tarihleri arasında Duman, Mor ve Ötesi, Athena, Sertab Erener, Manga, Cem Adrian, Selda Bağcan, Moğollar, Bulutsuzluk Özlemi, Ceza ve Gökhan Türkmen’in de olduğu 70 sanatçının konser vereceği duyurulan, ancak izin alınamayan festivale İzmir'den talip çıktı.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Son zamanlarda konserlerin ve etkinliklerin yasaklanmasını kaygıyla izliyoruz. Zeytinli Rock Festivali'nin kamu güvenliği nedeniyle iptal edilmesi kabul edilemez. Bu zamana kadar kamu güvenliğini tehdit etmemiş festival, bundan sonra nasıl edecek? Gerekli izinler alınarak biz, festivali kamunun güvenliğini sağlayacak şekilde yapmaya talibiz" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Zeytinli Rock Festivali Burhaniye Kaymakamlığı tarafından iptal edilmişti.

Festivalde sahne alacaklar başta olmak üzere çok sayıda müziksever iptale tepki göstermişti.

Öte yandan  Festivalin İlim Yayma Cemiyeti'nin talebiyle iptal edildiği ileri sürüldü.

7 Ağustos'ta İlim Yayma Cemiyeti'nin Balıkesir şubesine ait olduğunu bilgilerine ekleyen bir Twitter hesabı, Zeytinli Rock Festivali'nin ahlakı bozduğu gerekçesiyle festivali istemediklerine dair bir açıklama paylaştı. Açıklamada 'gereğinin yapılmasını arz eden' dernek, "Gençlerimizin ve toplumun ahlakını bozması çevredeki halkın evlerine ve dükkanlarına zarar vermesi nedeniyle bu organizasyonun beldemizde yapılmasını istemiyoruz ifadelerini kullandı. 

Derneğin iptal edilmesini istemelerine gerekçe olarak yazdığı yazıda, "Alkolün, uyuşturucuların her türlüsünün kullanılıp, taciz, cinsel saldırı, fuhuşun aleni bir şekilde yapılıp, çıkan kavgalarda dükkanların, evlerin zarar gördüğü, yağmalandığı, alkolün etkisiyle kötü davranış ve hareketin sokaklarda yapıldığı, değerlerimizle hiçbir şekilde örtüşmediği ve gençlerimizi fesada sürüklediği için şiddetle kınıyoruz" denildi. 

 

 

 

Independent Türkçe, ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU