İmamoğlu AKOM'da açıklama yaptı: Sağanak yağışın Şile, Pendik, Kartal ve Tuzla'da etkili olmasını bekliyoruz

İBB Başkanı İmamoğlu "İstanbul genelinde, şu anda tümüyle hazır olan 4 bin 625 personelimiz sahada" diye konuştu

Fotoğraf: ANKA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün sabah erken saatlerde AKOM'a giderek kentte beklenen yağış ve alınan önlemlerle ilgili bilgi aldı. Daha sonra kamera karşısına geçen İmamoğlu, sağanak yağışın saat 15:00 itibariyle Şile, Pendik, Kartal ve Tuzla’da etkili olmasını beklediklerini söyledi. 

İmamoğlu, şöyle konuştu:

Süreç devam ediyor. Bu konuda hem AFAD'ın hem AKOM olarak bizlerin yaptığı yağmur uyarısıyla beraber kurumumuz, bu hafta başında beri teyakkuzda, süreçle ilgili tedbirlerini rutinin dışına çıkartarak artırmış durumda ve yoğun bir çalışma içerisinde. Şu anda bütün ilgili kurumlarımızın yöneticileri burada. Kontrolü buradan yürütüyoruz. İstanbul genelinde, şu anda tümüyle hazır olan 4 bin 625 personelimiz sahada. Bin 831 araç-ekipmanla birlikte de vatandaşlarımızın yaşayacağı zorluklara karşı hazırlıklarını yapmış bir biçimde bu sağanak yağışa karşı müdahaleyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yaklaşık 11 milyarın üzerine çıkmış bir yatırım yaptığımızın bilinmesini istiyorum"

"Geçmişten gelen bazı ihmallerin İstanbul'u sıkıntıya sokabildiğini" belirten İmamoğlu, "mişten gelen bazı ihmaller giderilmediyse süreç İstanbul'u sıkıntıya sokabiliyor. Ama iddiayla ifade etmeliyim ki biz, 2,5 yıla yakındır İstanbul'da hem İSKİ'yi hem Altyapı ve Yol Bakım, Fen İşleri gibi birimlerimizle beraber, İstanbul'un altyapıyla ilgili ciddi bir sorun kısmını çözmüşüz diyebilirim. Ama yatırımlarımız devam ediyor. Yaklaşık 11 milyarın üzerine çıkmış bir yatırım yaptığımızın İstanbullular tarafından bilinmesini istiyorum. Ancak sağanak yağışların olduğu, anlık düşüşlerin olduğu noktalarda, yaptığınız yatırım ya da oradaki altyapının dahi iyi olması buna tam yeterli olamayabiliyor" diye konuştu.

İmamoğlu şöyle devam etti:

 İstanbul gibi bir metropolde, hatta megapolde, kurumların iletişimi ve diyaloğu, birbirini tenkit ederek, birbirinin hakkında farklı bir tarif yaparak değil hem öncesinde hem sonrasında makul iletişimlerle İstanbulluya ortak hizmet kültürüne sahip olmanın da önemli olduğunun altını çizmek isterim.     

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU