Akşener: Artık seçmen velinimet, şuculuktan buculuktan dolayı oy verme isteği ortadan kalktı

Niğde'de halka seslenen Akşener, "Helal oylarınızla demokrasi ile sandıkta bunların tamamını attaya birlikte göndereceğiz inşallah" dedi

Fotoğraf: AA (Arşiv)

İYİ Parti lideri Meral Akşener, bugün Niğde’nin Gölcük beldesinde esnafın ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Halka hitap eden Akşener, "Sizi birbirinize düşürenlerin artık o oyunlarının, dümenlerinin sökmediği, seçmenin velinimet olduğu o yeni süreci, inşallah birlikte yeni bir siyaset anlayışını inşa ettik. Artık seçmen velinimet. Şuculuktan buculuktan dolayı oy verme isteği, birbirine düşman olma hali ortadan kalktı" dedi.

Akşener şöyle devam etti:

Çocuğu açken, evladı 92 puanla tayin olamamışken, ayısı dayısı olan 58 puanla mülakattan tayin edilen gençlerin bulunduğu bir ülkenin varlığını görünce benim kardeşim anladı ki ağalar, ‘harala gürele’ deyip, sizi çırak çıkartıp kendi yandaşlarına paraları saçmışlar. 5-10 maaş alan danışmanlar varken senin çocuğun 4 yıllık, 2 yıllık üniversite mezunu olarak iş bulamıyorsa bu işte bir dümen var demektir. Bu dümen, bu harami düzenin inşa ettiği bir dümen. Bu dümeni de bu harami düzeni de birlikte yıkacağız. Helal oylarınızla demokrasi ile sandıkta bunların tamamını attaya birlikte göndereceğiz inşallah.

"Bunu gördükten sonra konuşmanın anlamı yok"

Bir çiftçi, Akşener’e seslenerek bir aylık elektrik faturasını gösterdi. Fatura bedelinin 60 bin 264 lira olduğunu gören Akşener konuşmasına şöyle devam etti:

Ooo 60 bin 264 lira. Ya arkadaş, bunu gördükten sonra konuşmanın anlamı yok. Nasıl ödeyeceksin kardeş? Buğdayın tümü yetmez ona. Bir ayda 60 bin. Ama 38 milyar lira gitti. Senin cebinden gitti, onun cebinden gitti, hepimizin cebinden gitti. Elbette haram zıkkım olsun ama artık buna ‘dur’ deme vakti geldi de geçti bile. Bundan sonra ‘kaşının altında gözün niye var’ diyene, ‘hadi oradan’ diyeceksiniz. O 5-10 maaş alan danışmanlar, yan gelip yatan danışmanlar, saraylarda oturanlar, 60 bin lira bir ayda elektrik parası gelen bir çiftçi, ‘Bütün buğdayım buna yetmez’ diyen çiftçi. Üç ayda 180 bin lira ödeyeceksiniz. İşte sözün bitti yer. O 38 milyar lira ile bunlar olmayabilirdi ama buna karşılık bir Haririler, iki de müteahhit cebini doldurdu gitti, diğerlerini saymıyorum bile. İşte bunda sonra bu harami düzeni yıkmak için mutlaka herkes gidip oy kullanacak ve bu gidişata ‘dur’ diyecek. Bu harami düzeni beraber yıkacağız ve en önemlisi diyeceksiniz ki muhteremlere, ‘Bize üstten bakamazsınız, ayağımıza geleceksiniz, karşımızda resmi tanzim duracaksınız. Biz, sizi tartacağız. Ben asılım, büyük Türk milletiyim, sen yedeksin’. Seçmenin velinimet olduğu gün elbette ki bu harami düzen ortadan kalkacaktır. Yazık ya. Çiftinin, emeklinin, gencin gözyaşı ve cepleri dolduran haramiler. Haram olsun, zıkkım olsun.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU