"Yüzme havuzları için Airbnb" : Swimply'yle özel havuzlar kiraya açılıyor

Swimply, "yüzme havuzları için Airbnb" olarak tanımlanıyor

Platformun bünyesinde ABD, Kanada ve Avustralya'dan 20 binden fazla havuz var (Unsplash)

Çevrimiçi bir pazar yeri, yüzmek için birinin havuzunu kiralamayı veya kendi havuzunuzu ve bahçenizi yabancılara kiralamayı artık mümkün kılıyor.

ABD'deki 50 eyaletin yanı sıra Kanada ve Avustralya'da da 20 binden fazla havuz ilanı bulunduran Swimply, "yüzme havuzları için Airbnb" olarak tanımlanıyor.

Platform, 2018 yazında "havuz deneyimini demokratikleştirerek, herkesin anlık olarak gerçeklikten kaçmanın tadını çıkarabilmesi" amacıyla bir pilot programla başlatıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kovid pandemisinin zirve yaptığı dönemde birçok halka açık havuz ve dinlenme tesisinin kapatılması nedeniyle, platform oldukça ilgi gördü ve dünya genelinde kısıtlamalar kaldırıldığından beri büyümeye devam ediyor.

Ev sahipleri, havuzlarını listelemek için kaydolabilir ve havuz büyüklüğü, zamanlama ve eğlence olanakları gibi ayrıntılara göre saatlik bir fiyat belirleyebilir. Olanaklar arasında erişilebilir banyo, barbekü ya da havuz oyuncaklarıyla şişme su ürünleri olabilir.

Ortalama kiralama fiyatı, Houston'daki bir havuz için saati yaklaşık 30 dolarla Los Angeles'taki bir havuz için saati 45 dolar arasında değişiyor.

Misafirler havuzlarını kullanırken evde olup olmayacaklarına karar vermek de mülk sahiplerine bağlı, bu nedenle mahremiyet seviyesi her kiralamada farklılık gösteriyor.

Şirket, rezervasyon ücretinin yüzde 15'ini ev sahiplerinden, yüzde 10'unu misafirlerden alıyor ve ev sahiplerine 1 milyon dolarlık sigorta poliçesi sağlanıyor.

Swimply Büyüme Departmanı Başkan Yarımcısı Sonny Mayugba, Forbes'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

İnsanlar aileleriyle ve arkadaşlarıyla evde elde edemedikleri deneyimleri ararken, dünyanın en büyük yüzme havuzu kiralama platformu olarak burada büyük bir pazar potansiyeli görüyoruz.

Aslında yakın civardaki özel havuzlara benzersiz erişim sunan platformumuzun sloganı 'Yerel Kaçış'.

Mayugba, "İlginç şekilde, müşterilerimizin harika açık havanın tadını çıkarmak için seyahat ederken de Swimply kullandıklarını gördük. Örneğin, Temecula'daki bu havuz, Kaliforniya'nın şarap bölgesinde mükemmel bir şarap tatma gününü taçlandırmanızı sağlar" diye ekledi.

Swimply, ABD'de 10 milyondan fazla havuz olduğunu fakat Amerikalıların yüzde 96'sının havuza erişimi olmadığını ve ortalama havuz sahibinin havuzunu zamanının yüzde 15'i oranında kullandığını tahmin ediyor.

Airbnb de kısa süre önce rezervasyon platformunu elden geçirerek kullanıcıların olağanüstü tasarım, muhteşem manzaralar ve tarihi özellikleri de içeren kategorilere göre kiralık mekanları aramasına olanak sağladı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU