Muharrem İnce'den Mehmet Ali Çelebi yorumu: "Ergenekon'un savcısıyım" diyen Erdoğan'ı tercih ediyorsa diyecek bir şey yok

Muharrem İnce, "Ne diyeyim, FETÖ'cü hâkim ve savcıların bulunduğu mahkemede yaşadıklarını unuttuysa, yaptığına da en hafif tabirle ‘Akıl tutulması' diyorum" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Muharrem İnce, sosyal medyadaki “Cumhur İttifakı, Millet İttifakı'ndan daha net ve daha fazla güven vermektedir” paylaşımından sonra AK Parti’ye katılacağı iddia edilen, ancak yola bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini açıklayan Mehmet Ali Çelebi hakkında konuştu.

Çelebi’nin Memleket Partisi’nden “anlamsız” gerekçelerle ayrıldığını söyleyen İnce, "Onu alıp milletvekili yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nu, duruşma salonunda kendisini canla başla savunan Muharrem İnce'yi tercih etmiyor, ‘Ergenekon'un savcısıyım' diyen Erdoğan'ı tercih ediyorsa diyecek bir şey yok. Bu katiline aşık olmaktır" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e konuşan İnce şöyle devam etti:

Bugün geriye dönülse, Silivri mahkemelerinde kendisini yine savunur muyum? Evet, yine savunurum.  Onun için yaptığıma pişman değilim. Benim yaptığım bir demokrasi mücadelesi, ilkeli, omurgalı duruştur. Ben bu şekilde bakıyorum. Bizimle olduğu dönemde, anlamsız gerekçelerle ayrıldı. Suçun bizde olmadığı ortada. Yolu açık olsun. Ne diyeyim, FETÖ'cü hâkim ve savcıların bulunduğu mahkemede yaşadıklarını unuttuysa, yaptığına da en hafif tabirle ‘Akıl tutulması' diyorum.

"Bazı yanlış kişilerle yola çıkmışım"

İnce, seçim dönemi yaklaşırken kendisine “hata” yapıp yapmadığını soran Öztürk’e şöyle yanıt verdi:

Evet hata yaptım. Bunun için kimseye kızmıyorum; kendime kızıyorum. Bir söz vardır, ‘Önce yol arkadaşlığı, sonra yol' diye. Bazı yanlış kişilerle yola çıkmışım. İkincisi de erken seçim olur diye seçime girme hakkı elde edebilmek için acele etmişim. Şimdi onu düzeltmeye uğraşıyorum.     

 

 

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU