Kılıçdaroğlu’ndan öğretmenlere çağrı: Bu saygısızlığa katlanmak zorunda değilsiniz, sınava girmeyin

CHP lideri öğretmenlere yönelik kariyer sınavına dair çağrısına iktidarın yanaşmadığını ifade etti

 

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğretmenlere yönelik kariyer sınavının rencide edici olduğunu belirterek makul bir çözüm bulmak üzere çağrı yaptığını hatırlattı.

İktidar tarafının söz konusu çağrısına yanaşmadığını bildiren CHP lideri, “Öğretmenlere sesleniyorum; bu saygısızlığa katlanmak zorunda değilsiniz, bu sınava girmeyin” dedi.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından, “Sizleri incitmeyecek çözümü seçimden sonra birlikte konuşarak buluruz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, öğretmen adaylarının gireceği 'başöğretmenlik sınavı'na dair "Ömrünün yarısını evlatlarımızı yetiştirmeye adamış öğretmenlerimizin sınava tabi tutulması onur kırıcı bir davranıştır. Gelin birlikte bu işi daha makul bir şekilde çözelim" demişti.

Kılıçdaroğlu çağrısında şunları kaydetmişti:

Öğretmenlik kutsal meslek, öğretmenler de değerlimiz. Ömrünün yarısını evlatlarımızı yetiştirmeye adamış öğretmenlerimizi bile kariyer sınavına tabi tutmak istiyorlar. Bu onur kırıcı bir davranış. İktidarı öğretmen ve öğretme üzerinden eleştirmek istemiyorum… Çağırımdır, gelin birlikte bu işi daha makul bir şekilde çözelim. En değerlilerimizi kariyer sınavları ile rencide etmeyelim. Uzman ve başöğretmen ilan etmenin yolu çoktur.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU