Meghan Markle, Prens Harry'yle evlenmeden önce yazdığı blogunda "mutluluğun anahtarını" paylaşmış

"Artık daha mutluyum ve meditasyonun bununla çok ilgisi var"

Meghan Markle, 4 Ağustos'ta 41. yaş gününü kutladı (AP)

Meghan Markle 2018'de kraliyet ailesine gelin gidip Sussex Düşesi olduğundan bu yana, hayatın pek çok iniş ve çıkışını idare etti.

Meghan, Prens Harry'yle kraliyet görevlerinden çekilme kararı, Kaliforniya'ya taşınmaları ve çiftin iki çocuğunun doğumu da dahil olmak üzere hayatlarını değiştiren bu anların her birinde sarsılmamış göründü. Bu, meditasyona bağlılığıyla ilişkili bir beceri olabilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Düşes olmadan önce Meghan, en sevdiği yiyecekleri, seyahat yerlerini ve ortaya çıktığı üzere mutluluğunun sırrını anlattığı popüler yaşam tarzı blogu The Tig'i yönetiyordu.

Meghan, 2015 te yazdığı bir yazıda, Vedik meditasyon yaptığını açıkladı. Bunu "Light" adında bir adamdan öğrendiğini ve meditasyon yapmanın onu "daha mutlu" ettiğini söyledi.

Eski oyuncuya göre, Light Watkins'le Kaliforniya eyaletinin Santa Monica şehrinde bir arkadaşıyla akşam yemeği yerken tanışmış.

Markle "Evet, adı Light," diye yazmış:

Sonuçta burası Los Angeles.

41 yaşındaki Markle, Watkins'in bir Vedik meditasyon koçu olduğu ortaya çıktıktan ve başta günlük meditasyonun gerçekten ne kadar faydalı olabileceğini sorguladıktan sonra bunu denemeye karar vermiş. Düşes bunun kısa bir süre sonra "dünyasını sallayan huzur" haline geldiğini ifade etmiş.

Düşes meditasyonu "ilk başta bitmek bilmeksizin ürkütücü bulduğunu (düşünceler, dikkat dağıtıcı şeyler, sıkıcılığı)" itiraf etse de bir yıl sonra şu fark etti:

Artık daha mutluyum. Ve meditasyonun bununla çok ilgisi var.

Meghan'ın bu eski yazısında Watkins'in "iç sessizliğinizi bulmanıza yardımcı olacak" sessiz bir mantraya odaklanan dini olmayan bir meditasyon türü Vedik meditasyonun nasıl deneneceğine dair tavsiyeleri de yer alıyor.

Watkins'e göre meditasyon yaparken "meditasyon eyleminin hem nefesinizi fark etmek hem de düşüncelerinizde kaybolmakla eş anlamlı hale gelmesine izin vermelisiniz".

Watkins şunu öneriyor:

Tüm düşüncelerin geçip gitmesine izin verin, unuttukça ve meditasyon yaptığınızın farkına vardıkça, fikirler, şarkılar, konuşmalar, görüntüler, hisler veya algılar da dahil olmak üzere hiçbir düşünceye direnmemek en iyisidir.

Meditasyon herkese göre olmasa da kraliyet mensubu, herkesi en az bir kez denemeye teşvik ederek yazısını sonlandırdı. Markle şöyle yazdı:

Olabilecek en kötü şey, sonsuz gürültülü bir dünyada kendinize 10 dakikalık bir sessizlik vermeniz olur.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU