Yeni anket: Mehmet Öz, Pensilvanya Senatörlüğü yarışında rakibinin çok gerisinde

Demokrat adayın eski televizyon sunucusuna attığı fark çift haneleri buldu

Dr. Mehmet Öz ve John Fetterman (Reuters)

Yeni bir kamuoyu yoklaması, Demokrat Partili Vali Yardımcısı John Fetterman'ın Cumhuriyetçi doktor ve eski televizyon sunucusu Dr. Mehmet Öz'e karşı Pensilvanya Senatörlüğü seçimlerinde güçlü biçimde önde gittiğini gösteriyor.

Fox News anketi yüzde 36'lık desteğe sahip Dr. Öz'e kıyasla seçmenlerin yüzde 47'sinin Fetterman'ı desteklediğini ve yüzde 11'inin ise kararsız olduğunu gösteriyor.

İki aday arasında geniş bir heves farkı da var. Fetterman'ın destekçilerinin yüzde 68'i onu "hevesle" desteklerken, aynı tavrı Dr. Öz'ün destekçilerinin yüzde 35'i gösteriyor. Dr. Öz'ü destekleyenlerin yüzde 45'i bazı çekincelere sahip. Bu, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın ön seçimin sonuna doğru Dr. Öz'ü desteklemesine rağmen böyle.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fox News'un 22-26 Temmuz tarihlerinde 200 sabit hat ve 708 cep telefonu üzerinden Pensilvanya'daki 908 seçmenle görüşerek gerçekleştirdiği anketin hata payı yüzde 3.

Dr. Öz, koruma fonu yöneticisi Dave McCormick ve sağ görüşlü Cumhuriyetçi Kathy Barnette'e karşı zorlu bir parti adaylığı mücadelesine girmiş, Fetterman ise eyalet meclisi üyesi Malcolm Kenyatta ve Temsilci Conor Lamb'ı kolayca yenmişti.

2018'den bu yana vali yardımcısı olarak görev yapan Fetterman, Demokratların ön seçimlerinin sonunda geçirdiği felçten sonra şu anda iyileşiyor. Ankette, seçmenlere Fetterman'ın seçilmesi durumunda işi etkili bir şekilde yürütebilecek kadar sağlıklı olup olmadığına dair endişe taşıyıp taşımadıkları soruldu ancak seçmenlerin yüzde 43'ü "hiç endişe duymadığını" söyledi.

Ama Fetterman'ın kampanya ekibi Dr. Öz'e esasen New Jersey'de yaşadığı ve aslında Keystone (Pensilvanya için kullanılan ve temel taşı anlamına gelen ad -ed.n) eyaletinde yaşamadığı konusunda sürekli darbe vurdu.

Öte yandan Dr. Öz ve Ulusal Cumhuriyetçi Senatörlük Komitesi perşembe günü Fetterman'ı suça karşı yumuşak davranmakla eleştiren ilk reklamını yayımladı. Ancak Fox News anketi, seçmenlerin sadece yüzde 4'ünün suçu en önemli mesele olarak gördüğünü gösterdi. Her yerde olduğu gibi, yüzde 27'lik oranla seçmenlerin çoğu enflasyona önem veriyor ve en büyük önceliklerinin bu olduğunu söylüyor. Yüzde 14'ü ise kürtajın en büyük öncelikleri olduğunu belirtiyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU