Google'ın kurucusunu Elon Musk'la aldattığı iddia edilen Nicole Shanahan kimdir?

Avukat ve girişimci, kurduğu vakfa 100 milyon dolar verdi

İddiaları reddeden Elon Musk, Sergey Brin'le çok yakın arkadaş olduklarını ve Nicole Shanahan'ı üç yılda sadece iki kere gördüğünü söyledi (AFP)

Google'ın kurucularından Sergey Brin'in eşi Nicole Shanahan'la, Elon Musk hakkındaki iddialar son günlerde dünya basınının gündeminde.

The Wall Street Journal'ın (WSJ) konuya aşina kişilere dayandırdığı haberde, Shanahan'ın, Brin'ı, Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'la aldattığı öne sürülmüştü. Bu ilişki yüzünden Brin'in, boşanma davası açtığı iddia edilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peki bir anda gündeme oturan Shanahan kimdir?

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Oakland'da büyüyen Shanahan, Çinli göçmen bir annenin ve akıl sağlığı sorunlarıyla mücadele eden bir babanın evladı.

Shanahan geçen sene küçüklüğüne dair konuşurken "dünyada işlerin nasıl yürüdüğünü kendi başına çözmek zorunda kaldığını" söylemişti.

Yemek yardımlarıyla geçindiklerini belirten Shanahan, Washington'daki Puget Sound Üniversitesi'nden ekonomi, Asya çalışmaları ve Çince diploması aldı. Shanahan ayrıca Kaliforniya'daki Santa Clara Üniversitesi'nde hukuk okudu.

Avukatlık ruhsatını Kaliforniya'dan alan Shanan, bir süre patent uzmanı olarak görev yaptı.

Aynı zamanda girişimci olan kadın adını, patent yönetiminde yapay zekadan yararlanan ClearAccessIP'yi kurmasıyla teknoloji camiasında duyurdu. 2013'te kurulan şirket 7 yıl sonra satıldı.

Demokrat Partili siyasetçileri destekleyen Shanahan, Stanford Üniversitesi'nde hukuk fakültesi ve bilgisayar bilimleri bölümünün kurduğu CodeX'te akademisyenlik yapıyor.

Shanahan, üç sene önce açtığı Bia-Echo Foundation'ın başkanlığını da yürütüyor. Ceza adaleti reformunun ve sürdürülebilir geleceğin arkasında duran vakıf ayrıca 30'lu yaşların ortalarındaki kadınlarda doğurganlık üzerine yapılan çalışmalara destek veriyor. Shanahan vakfa 100 milyon dolar verdi.

Brin'le bir kızları olan avukat, kendisinin de hamile kalma sürecinde sorun yaşadığını açıklamıştı.

Verdiği destekle 2019'da açılan Center for Female Reproductive Longevity and Equality'de (Kadın Üremesi, Uzun Ömürlülük ve Eşitlik) yaptığı konuşmada "30'lu yaşlarının başında bir aile kurmaya pek hazır olmayan pek çok kadın gibi ben de dizginleri elime alıp embriyolarımı dondurmaya karar verdim ya da o an öyle düşündüm" demişti. Girişimci, bunun ardından hamile kalmak istese de denemelerin başarısız olduğunu söylemişti:

Sandığım kadar sağlam olmadığımı öğrendim.

İkili nasıl tanıştı?

WSJ, daha önce de birer kez evlilik yapan Shanahan ve Brin'in 2015'te bir yoga merkezinde tanıştığını yazdı.

İkili, flört uygulaması Lula'nın CEO'su Alexandra Chong'un aynı yıl yapılan düğününde ilk kez birlikte görüldü.

Shanahan hamile kalma sürecinde sorunlar yaşasa da 2018'de kızını doğurdu. İkili bir süre sonra da evlendi.

Çift, ocakta "şiddetli geçimsizlik" sebebiyle boşanma davası açtı. Dosyada çiftin 15 Aralık 2021'de ayrıldığı yazıyor.

WSJ'nin haberindeyse Shanahan ve Musk'ın aralıkta kısa bir süre ilişki yaşadığı ve Brin'in bu yüzden ayrılmak istediğini öne sürülüyor.

Öte yandan Musk ve Shanahan iddiaları reddediyor.

 

Independent Türkçe, Insider, New York Post, Marca, Wall Street Journal, Daily Beast

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU