İki kıta arasında 2 bin 400 yüzücü

31’inci Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın kadınlar ve erkekler kategorilerinde birincileri belli oldu

Boğaziçi’nde 31’incisi düzenlenen Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda kadınlarda ilk sırayı Ilgın Çelik, erkeklerde ise Melikşah Düğen aldı. 

Birinciliği 47 dakika 19 saniyelik süresiyle elde eden Ilgın Çelik, geçen yılki yarışta beşinci olduğunu hatırlatarak Avrupa ve dünya şampiyonalarına katılmayı hedeflediğini söyledi. 

Yüzme yarışı
Kadınlarda birinci Ilgın Çelik (ortada), ikinci Hilal Zeynep Saraç (solda) ve Şira Nur Eroğlu (sağda) üçüncü oldu./ Fotoğraf: AA


Akıntının çok fazla olduğunu söyleyen Çelik, Galatasaray Adası tarafında zorlandığını, geçen sene de benzer durumu yaşadığını ancak bu yılın daha zorlayıcı olduğunu söyledi. 

Kadınlarda geçen yılın şampiyonu Hilal Zeynep Saraç, 47 dakika 26 saniyelik derecesiyle ikinci, Şira Nur Eroğlu ise 50 dakika 9 saniye ile üçüncü sırada yer aldı.
 


Organizasyonu, erkeklerde 48 dakika 28 saniyelik derecesiyle ilk sırada tamamlayan Melikşah Düğen ise birinciliği beklemediğini belirterek, “Bu, şu ana kadar katıldığım ilk yarışmaydı. Açık suya daha önce katılmadım, normal yüzücüyüm. Galatasaray Adası'na gelene kadar hiçbir şey hissetmedim. Çok güzel gidiyordu. Orada biraz akıntı vardı. Acı çekmeye başladım. Acı çektikçe yarışın farkına vardım ve keyif aldım. Arkama baktım, gelen var mı diye kontrol ettim. Benim için güzel bir deneyim oldu” dedi. 

Yarışa Mersin’den katılan Düğen, iki hafta önce Rusya'ya Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'na katıldığını ancak istediği dereceleri elde edemediğini söyledi.

yüzme yarışı
Erkeklerde birinci Melikşah Düğen (ortada), ikinci Efe Erduran (solda) ve yarışa Ukrayna'dan katılan Artur Artamonov (sağda) üçüncü oldu.


Bir hafta sonra Dünya Gençler Şampiyonası için Macaristan’a gidecek olan Düğen, sonraki hedefinin 2024 Olimpiyat Oyunları olduğunu aktardı. 

Erkeklerde Efe Erduran, 48 dakika 32 saniyelik süresiyle ikinci, Ukrayna'dan Artur Artamonov ise 48 dakika 53 saniye ile üçüncü oldu.

Boğaz gemi trafiğine kapatıldı

2 bin 400 yarışçının katıldığı "31’nci Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı" için İstanbul Boğazı, saat 13:00’a kadar gemi trafiğine kapatıldı. Yüzücüler, Kanlıca ile Kuruçeşme arasındaki parkuru katetti. 

2009 yılında beş kıtayı yüzerek geçen, Dominik Cumhuriyeti’nin milli atleti Marcos Diaz ve WOWSA tarafından 2018 yılının açık su yüzücüsü seçilen ve Nobel Barış Ödülü’ne de aday Ion Lazarenco Tiron etkinliğin onur konuğuydu.


Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU