Soylu: Şov yapmıyoruz, işimizi yapıyoruz

"Bu işler çalışmakla, gayretle ve bayram seyran dinlemeden çalışmakla olur"

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “şov” ithamına yanıt verdi.

Kurban Bayramı tatili dönüşü trafik denetimlerine katılmak için Bolu'nun Gerede ilçesindeki Karadeniz Bağlantı Yolu'na gelen Bakan Soylu, İmamoğlu’nun ismini anmadan şu ifadeleri kullandı:

Belki birilerinin kulaklarına pelesenk olur, şov yapmıyoruz. İşimizi yapıyoruz. Ve işimizin sonucunda da Allah'ın izniyle sonucu alıyoruz. Bu işler konuşmakla olmaz, bu işler çalışmakla, gayretle ve bayram seyran dinlemeden çalışmakla olur.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu ne demişti?

İmamoğlu, Saraçhane’de düzenlediği basın toplantısında İstanbul’daki etkili yağıştan sonra yaşanan süreç ve gelen tepkiler hakkında kamuoyuna açıklamalarda bulunmuştu.

İmamoğlu, ismini anmayarak Soylu’ya şu eleştiriyi yapmıştı:

Ben çizmemi afet sonrası değil, gösteriş olsun diye değil, afet olduğunda vatandaşlarımız zarar görmesin diye, öncesinde altyapı çalışması yaparken giyiyorum. Ben çizmeyi, sorun olduktan sonra medyaya fotoğraf vermek için değil, sorun olmasın diye, 25 yıldır çözülmemiş altyapı sorunlarını çözmek için sahada giyiyorum. Asıl güzel fotoğrafın ve kalıcı hizmet fotoğrafının da o fotoğraf olduğuna yürekten inanıyorum. Bu ülkenin ve bu kadim şehrin daha fazla popülist kafayla yönetilemeyeceğini artık biz biliyoruz.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU