Sarallar Grubu'nun mekan basma görüntüleri ortaya çıktı

Operasyonda ele geçirilen çok sayıda ateşli silahın yanı sıra kılıçlar ve telsizler dikkat çekerken ayrıca suç örgütünün Beşiktaş'ta mekan basma görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul merkezli 13 ilde 28 Haziran'da bin 500 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlenmiş ve Sarallar Grubu'nun liderliğini yaptığı iddia edilen Erdal Acar ile birlikte toplam 122 şüpheli gözaltına alınmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ele geçirilenler arasında suikast silahları da var

Şüphelilerin evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 46 ruhsatsız tabanca, 55 şarjör, 6 av tüfeği, 7 kılıç, 7 telsiz, 1 kalem şeklinde suikast silahı, 1 susturucu, bin fişek, 3 hançer, 1 çelik yelek, çok sayıda çek, senet ve dijital materyal, 900 bin dolar ve 413 bin euro ele geçirildi.

Yaklaşık 10 gün boyunca emniyette ifadeleri alınan şüphelilerden 30'u dün, geri kalan 92'si ise bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin sevk edilmesinin ardından operasyonda ele geçirilen malzemeler Vatan Caddesi'ndeki emniyet yerleşkesinde sergilendi. Sergilenen malzemeler arasında kılıçlar dikkat çekerken, şüphelilerin kendi aralarında haberleşmek için kullandıkları telsizler de sergide yer aldı.

Mekan basma görüntüleri de var

Emniyetten verilen bilgiye göre, liderliğini İlyas Saral ve Erdal Acar'nın yaptığı ileri sürülen suç örgütünün çok sayıda nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama ve 6136 SKM suçlarına karıştıklarının tespit edildiği belirtildi.

Ayrıca İstanbul'da Awen, 2Nite, Klein, Karaköy Ala, Bodrum'da Tren ve Klein, Çeşme'de Sommer Klein ve Atiye Meyhane isimli eğlence mekanlarını işlettiği, İstanbul, Bodrum ve Çeşme gibi turistik bölgelerde faaliyet gösteren eğlence mekânlarına, vale ve koruma hizmeti adı altında örgüt üyelerini yerleştirerek bu işyerlerinde hâkimiyet kurmaya çalıştıkları bilgisi verildi. Öte yandan, suç örgütünün Beşiktaş'ta mekân basma görüntüleri ortaya çıktı.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU