Mansur Yavaş duyurdu… Ankapark, ABB'ye devrediliyor

“Gerekli tespitleri yaparak parkın geleceğine Ankaralılar ile birlikte karar vereceğiz”

Fotoğraf: Twitter / Mansur Yavaş

Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içindeki ANKAPARK'ın tahliyesine ve işletmecinin taşınmaz üzerindeki müdahalesinin kaldırılmasına hükmetti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) ANKAPARK'ın tahliyesi ve belediyeye devri için açtığı davanın karar duruşması Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesinde görüldü.

Davalı vekili duruşmada, kira sözleşmesinde fesih bulunmadığını, tahliye kararı verilirse haksız bir durum oluşacağını beyan etti.

Davacı Ankara Büyükşehir Belediyesi vekili ise aldırılan keşif ve bilirkişi raporlarının delil sayılmasını, davanın kabulünü istedi.

Beyanların ardından hükmü açıklayan mahkeme, davayı kabul ederek, AOÇ arazisi içindeki ANKAPARK'ın tahliyesine ve işletmecinin taşınmaz üzerindeki müdahalesinin kaldırılmasına karar verdi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ankapark’ın ABB’ye devredildiğini duyurdu:

2 yılı aşkın süredir devralmak için hukuki mücadele verdiğimiz ANKAPARK davası sonuçlandı. Bugün parkın tahliyesine ve Belediyemize devrine karar verildi. Kurban Bayramı'nın hemen ardından gerekli tespitleri yaparak parkın geleceğine Ankaralılar ile birlikte karar vereceğiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankapark’ın kısa hikayesi

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerine inşa edilmeye başlandığı 2013 yılından beri Ankapark hakkında pek çok itiraz dile getirilmiş, yüksek maliyet tartışmaları ve defalarca sonuçlanamayan ihale süreçleri yaşanmıştı.

AOÇ arazisi üzerine kurulan ve ticari faaliyete geçebilmesi için yasal düzenleme yapılan Ankapark/Wonderland Eurasia, 'Avrupa'nın en büyük tema parkı' olma iddiasıyla 20 Mart 2019'da açıldı.

Yaklaşık 25 bin kişiyi sığdırabilecek bir kapasitesi olduğu açıklanan Ankapark, ilk yıl yerli ve yabancı 5 milyon turisti ağırlamayı hedefliyordu. Ancak açılışının üzerinden henüz bir yıl geçmemişken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark'ın batmakta olduğunu ve maliyetinin 750 milyon dolardan fazla olduğunu açıkladı.

20 Mart 2019’daki açılışından 6 ay sonra sıkıntılar yaşamaya başlayan Ankapark'a bilet ücretleri düşürülmesine rağmen ilgi olmadı. Parkı yıllık 26 milyon 400 bin liraya ve 29 yıllığına kiralayan şirket, işçilerine maaş ödeyemez hale geldi.

Demir yığını haline dönüşen Ankapark'a gelen giden olmayınca gişeler kapatılırken, parkın girişine de bariyerler çekildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU