Hüseyin Baş: Bu ülkenin tek çıkar yolu laikliktir

"Ben haccıma da gittim, umreme de… Namazımda, niyazımdayım ama ben size, 'Bu ülkenin tek çıkar yolu laikliktir' diyorum"

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP)  Genel Başkanı Hüseyin Baş İzmir'de düzenlenen "Mevzu Ekonomi: Çözüm Milli Ekonomi Modeli" programına katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Asgari ücret 15 bin lira olsun, 10 bin lirasını devlet ödesin"

Konuşmasına asgari ücretin 15 bin liraya çıkartılmasını ve bunun da 10 bin lirasının devlet tarafından ödenmesini öneren Hüseyin Baş, şöyle konuştu:

Siz eğer asgari ücretin artışındaki farkı işveren yüklerseniz, işveren ürettiği ürüne zam yapar ve dolayısıyla fiyatlar artar ve enflasyon  oluşmuş olur. Peki bunu devlet verirse ne olur? Üretici için hiçbir şey değişmez, bilakis üretici sattığı malı daha geniş bir pazara satar ve dolayısıyla enflasyondan ziyade piyasa canlılığı olur. Bu hükümet asgari ücreti bizim söylediğimiz teknikle artırsaydı yüzde 1 enflasyon üretmeyecekti bu piyasa

"Kendi çiftçisini yokluğa mahkum etmiş bir hükümet var"

Mustafa Kemal Atatürk'ün daha cumhuriyeti ilan etmeden İzmir'de iktisat kongresi düzenlediğini ifade eden Hüseyin Baş, iktidarın tarım politikalarını eleştirerek, "Biz bu ülkede buğday yetişmiyor da bu yüzden mi buğday ithal ediyoruz? Resmen 20 yıldan bu yana kendi çiftçisini yokluğa mahkum etmiş bir hükümet var" diye konuştu.

"Bunların hiçbir yerinde milli bir duruş yoktur"

"Biz hiç kimseye sırtımızı dayayıp iktidara yürümeye çalışmıyoruz. Bir şey beklediğimiz tek grup insan var o da Türk milleti" diyen Hüseyin Baş, " SEKA'yı kapatan bunlar, Türk Telekom'u özelleştiren bunlar, Petkim'i özelleştiren bunlar, şeker fabrikalarını özelleştiren bunlar, Sümer Holding'i, ETİ Holding'i özelleştiren bunlar, Hidroelektrik santrallerini, elektrik dağıtım şirketlerini özelleştirenler bunlar. Sen nasıl bir millisin, ulusal çıkarları düşünen bir iktidarsın ki bütün bunları özelleştirdikten, başkalarına peşkeş çektikten sonra bir beka mücadelesi verdiğini iddia ediyorsun. Bunun hiçbir yerinde milli bir duruş yoktur. Bunun Türk milletinin çıkarlarını düşünmekle zerre kadar alakası yoktur" diye konuştu.

"Milyonlarca Müslümanın kanını ellerine aldılar"

Milli duyguların yanı sıra dini değerlerin de istismar edildiğini savunan BTP lideri, "Mesela Irak'ta, Suriye'de, Libya'da, Mısır'daki milyonlarca Müslümanın kanını ellerine aldılar. ‘Kahraman ABD askerlerinin sağ salim evlerine dönmeleri için dua ediyorum' diyenler bu iktidar sahipleri. ‘Irak'a ilk bomba düştüğünde milyar dolarlar hesabımıza aktarılacak' diyenler bu iktidarın parçalarıydı, bugün de muhalefet yapıyorlar. Bunlar Müslüman! Zinayı suç olmaktan çıkardılar ama çok Müslümanlar! Faiz haram diye diye herkesi faiz batağına sapladılar. Bütün bunların sonunda Yahudi'den cesaret madalyası aldılar ama bu milletin ahı da iki cihanda bunların yakasındadır" dedi.

"Şerefli subaylara ters kelepçe, teröristlere davul zurnalı karşılama"

Konuşmasında iktidarın geçmiş yıllardaki adımlarından örneklerine devam eden Hüseyin Baş şu ifadeleri kullandı:

Kıbrıs'ı tartışmaya açıp referanduma götüren bunlar. KKTC'nin kurucusu Denktaş'ı vatan haini ilan edenler bu hükümet ve aparatları. Bu insanlar bu ülkenin milli çıkarlarını düşünüyor öyle mi? Hangi milli çıkarlar, hangi milletin milli çıkarları düşünüldü bu ülkede? Bunların Türk milleti ile zerre kadar alakası yok. Bakın 20 yıldan beri bugünlerimizi satıyorlar, bugün de, ‘Bize bir yetki daha verin, 20 yılınızı daha satalım' diyorlar. Geleceğimizi satıyorlar. Bu ülkenin şerefli subayları ters kelepçeyle gözaltına alınırken dağdan inen teröristi davul zurnayla karşılayan bu hükümet. Velhasıl bu hükümetin yaptığı tek icraat bizi daha da yerin dibine sokmaktan başka hiçbir şey olmadı

"Türk milletinin süper kahramanı Atatürk'tür"

 "Adamlar kendi ürettiği hayali süper kahramanlarla dünyaya tarih pazarladılar, biz gerçek süper kahramanlarımızla barışıp da bir ülke olmayı beceremedik" diyen Baş, "Siz süper kahraman arıyorsunuz. Süper kahraman uçan, kaçan değildir. Süper kahraman kimdir biliyor musunuz, devletin dini adalettir diyen Hz. Ali gibi aynı mantalite ile Cumhuriyeti ilan edip devleti laik yapan adamdır süper kahraman. Şimdi ben bunu söylediğimde beni başka yerlere koyuyorlar.  Yahu kardeşim, ben haccıma da gittim, umreme de… Namazımda, niyazımdayım ama ben size, 'Bu ülkenin tek çıkar yolu laikliktir' diyorum. Süper kahraman, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü bir ortamda çıkan Hz. Peygamberin, 'Siz ne yapıyorsunuz, bunlar sizin evlatlarınız, bunlarla nesil oluşturacaksınız' dediği gibi kadınlara Avrupa'da ilk defa seçme ve seçilme hakkı veren adamdır. Atatürk, Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkını veren insandır. Süper kahraman arıyorsanız budur" şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU