Barlas: HDP, altılı masaya rest çekti

“Kemal Kılıçdaroğlu her ne kadar altılı masanın ortak adayı olmayı istese de bunu altılı masa kabul etmeyecek"

Fotoğraf: HDP

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, HDP’nin dün gerçekleşen kongresinde eş başkanların kullandığı bazı ifadeleri köşesine taşıdı ve bu ifadelerin muhalefetten 6 partinin oluşturduğu masaya rest olarak yorumladığını söyledi.

Barlas, bugünkü köşe yazısında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın "Kimsenin önünde diz çökmedik. Kimseye biat etmedik. Bundan sonra da kimseye diz çökmeyeceğimize, biat etmeyeceğimize sizlerin huzurunda söz veriyoruz" şeklindeki sözlerini hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Partinin bir diğer eş başkanı Mithat Sancar’ın da "Kürt halkı demokratik yollarla sorunun çözümü için Meclis'te gerekli sayıya ulaşacaktır… Çağrımıza karşılık alamazsak kendi adayımızla seçime girme seçeneğini önümüze koyarız" dediğini anımsatan Barlas, şu yorumu yaptı:

Böylece altılı masanın görünmez ve ortadaki en büyük ayağı olan HDP de altılı masaya rest çekmiş oldu. Kemal Kılıçdaroğlu her ne kadar altılı masanın ortak adayı olmayı istese de bunu altılı masa kabul etmeyecek.

Şu ana kadar söylenenlere bakacak olursak belki sadece Temel Karamollaoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ses çıkartmaz. Zaten o tüm gücü ile desteklese bile Saadet seçmeninden CHP'li adaya oy verecek olan kısım çok azdır. Hatta yoktur. Altılı masanın varlığı ile yokluğu belli olmayan diğer üyesi Gültekin Uysal da Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olabileceğini üstü kapalı ima etti. Altılı masanın diğer aktörlerinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmadığını tahmin etmek ise zor değil.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU