Nebati: Kadınsanız krediye ulaşmanız daha kolay

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kadınların ekonomik hayatta daha aktif rol almalarını sağlamak amacıyla pozitif ayrımcılık uyguladıklarını söyledi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, başarılı genç kadın girişimcilere temsili "Halkbank Kredi Belgesi" verdi / Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Diyarbakır’da Halkbank Üreten Kadınlar Buluşması’na katıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nebati, "Ülkemize ve insanımıza tereddütsüz inancımızla, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde üretim ekonomisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye, yeni dönemde oluşan tüm fırsatları değerlendirerek küresel rekabetteki konumunu her geçen gün güçlendirmeye devam ediyor" dedi.

"Kadınların ekonomik hayata katılımı sınırlı"

Kadınların iş gücü piyasasında daha aktif rol almalarını sağlamak amacıyla pozitif ayrımcılık uygulandığını söyleyen Bakan Nebati, Türkiye’nin son 20 yıldır Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bir dönüşüm geçirdiğini belirterek, "Her ne kadar ülkemiz nüfusunun yaklaşık yarısını kadınlar oluştursa da erkeklere kıyasla kadınlarımızın ekonomik hayata katılımının sınırlı kaldığını biliyoruz. Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayata daha fazla katılmalarına önem veriyoruz. Bu doğrultuda sağladığımız destek ve teşviklerle de yoğun bir çaba gösteriyoruz. Kadınlarımızın ekonomiden siyasete ticaretten sosyal hayata katılımlarının her alanda artması ülkemizi daha ileri seviyelere taşıyacaktır" dedi.

"Kadınlara pozitif ayrımcılık uyguluyoruz"

Kadınlara daha aktif rol almalarını sağlamak amacıyla pozitif ayrımcılık uyguladıklarını, kamu bankalarının kredi paketleriyle kadınların yanında olduklarını, diğer yandan KOSGEB ve TÜBİTAK gibi kurumların destek programlarıyla da çeşitli fırsatlar sunduklarını ifade eden Nebati, şöyle konuştu:

Kadınsanız krediye ulaşımınız kesinlikle çok kolay. İlk defa işini kurmak isteyen ya da mevcut işini büyütmek isteyen kadın girişimcilerimiz Halkbank’ın ‘kadın girişimci destek paketinden’ faydalandı. Bu paketten yaklaşık 30 bin kadın girişimci yararlandı

1000 marka kadın kooperatifi hedefi

Türkiye'nin muazzam bir potansiyelinin bulunduğunu belirten Nebati, bu potansiyeli hayata geçirmek için katma değerli ürün üretip satabilen marka kooperatiflere ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Nebati, geçen ay bu doğrultuda yeni bir hedef ortaya koyduklarını anlatarak, "Bu yılın sonuna kadar 81 ilden en az 81 marka kooperatif çıkartmayı hedefliyoruz ve kararlıyız. 6 ayımız var. Peki burada duracak mıyız? Elbette hayır. Sonrasında da bu kooperatifleri 973 ilçemizin her birine yayarak bunu 2023 yılında toplam 1 milyar doları aşan ihracat rakamıyla 1000 marka kadın kooperatifine inşallah adım adım ulaştıracağız. Bu hedef sizin için küçük çünkü kadınları iyi biliriz. Yeter ki inansınlar, elini attığı iş sadece gül bahçesine dönmez, elini değdirdiği yere bir de bereket gelir" ifadelerini kullandı.

 

AA, ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU