Volkswagen CEO'su: 2025'e kadar Tesla'yı yeneceğiz

Diess, Elon Musk’ın üretimi artırma kararının şirketi zayıflattığını öne sürdü

Diess ve Musk arasındaki "arkadaşça" diye nitelenen rekabet giderek kızışıyor (Herbert Diess / LinkedIn)

Volkswagen Grubu'nun yönetim kurulu başkanı Herbert Diess, Almanya'nın Wolfsburg kentindeki genel merkezde çalışanlarla yapılan bir toplantıda iddialı açıklamalarda bulundu.

Alman otomobil üreticisinin CEO’su, firmanın 2025’e kadar Tesla'dan daha fazla elektrikli otomobil satar hale geleceğini savundu.

CEO’ya göre Elon Musk’ın üç büyük Tesla fabrikasında üretimi artırma planı şirketin zayıflamasına neden olacak.

Toplantıda, "Elon, (Almanya’nın) Austin ve Grünheide kentlerinde son ​​derece karmaşık iki fabrikada üretimi aynı anda hızlandıracak. Şanghay'daki üretimi de artırmalı. Bu ona güç kaybettirecek" ifadelerini kullanan Diess, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu fırsatı değerlendirmeli ve hızla yetişmeliyiz. 2025'e kadar lider olabiliriz.

Financial Times’ın haberine göre, Diess söz konusu toplantıda yaptığı sunumda Tesla ve kendi şirketi arasındaki rekabete dair bir mim de gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mimde Volkswagen’i temsil eden aktör Jason Momoa'nın Tesla rolündeki Henry Cavill'e arkasından yaklaştığı bir fotoğraf kullanılmıştı. Görselde Mamoa'nın üzerine Volkswagen, Cavill'in üzerineyse Tesla logosu yerleştirilmişti.

Diess’in bir süredir Tesla’yı geçmeyi hedeflediği biliniyor. Zira CEO, Tesla'yı kendi şirketinin en büyük rakibi olarak görüyor.

Ekonomi gazetesi Bloomberg kısa süre önce, Alman otomobil üreticisinin 2024’e kadar liderliği ele geçirebileceğine yönelik bir analiz yayımlamıştı.

Diess de kısa süre önce şirketinin "her zamankinden daha fazla kazandığını" ve en büyük pazarları olan Almanya ve Çin'de elektrikli otomobil üretimini artırdığını söylemişti.

Öte yandan Volkswagen 2021'de dünya çapında 452 bin 900 elektrikli araç satabilmişti. Tesla ise aynı tarihte 930 bin 422 araç satmıştı.

Tesla CEO’su Musk ise Volkswagen ve diğer firmalarla aralarındaki rekabetten rahatsız görünmüyor. Milyarder bu ay katıldığı bir etkinlikte, "Gerçekten diğer rakipleri umursamıyoruz" demişti:

Araçlarımıza talep son derece yüksek ve bekleme listesi uzun. Üretim kapasitemizi insanca mümkün olan en hızlı şekilde artırıyoruz.

 

Independent Türkçe, Electrek, Daily Mail, Financial Times

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU