Aykut Erdoğdu'nun eski eşi Özge Pomen'in avukatlarından açıklama: Ses kaydını müvekkilimiz yayınlamadı

Açıklamada "Bu paylaşımlar hakkında yasal yollara başvurulacaktır" denildi

Fotoğraf: Twitter

Eski eşi Özge Pomen ile boşanmadan önceki bir telefon konuşması sosyal medyaya yansıyan Aykut Erdoğdu'nun ve yeni eşi Tuba Torun'un CHP'den istifalarının ardından Pomen'in avukatlarından konuya ilişkin bir açıklama geldi.

Pomen'in avukatları sözkonusu telefon konuşmasını müvekkillerinin yayımlamadığını açıkladı.

"Yasal yollara başvuracağız"

Yazılı açıklamada, izinsiz yapılan paylaşımlar nedeniyle yasal yollara başvurulacağı belirtildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özge Pomen'in avukatları Evrim Dost ve Halil Şahin Dost'un yaptığı yazılı açıklama şöyle:

26 Haziran 2022 tarihinde sosyal medya aracılığı ile kamuoyuna servis edilen, müvekkilimiz Özge Pomen'in ses ve görüntü, eski eşi İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu ve Avukat Tuba Torun Erdoğdu'nun seslerinin yer aldığı görüntüler müvekkil adına açılan birkaç sosyal medya hesabından paylaşılmıştır. Sonrasında yine bu hesaplardan müvekkile ait olmayan beyan ve açıklamalar yapılmıştır. Sosyal medya üzerinden yapılan yayın üzerine pek çok gazete, gazeteci, haber siteleri ve medya kuruluşları da müvekkil adına açılan hesaptan yayımlanan video ve içerikleri haber haline getirerek kamuoyunun bilgisine sunmuştur. Anılan süreçte kendisine ait ses ve görüntülerin, kendi adına açılan sahte sosyal medya hesapları üzerinden rızası dışında paylaşılması nedeni ile müvekkil mağdur edilmiştir. Yapılan paylaşımlar müvekkilimiz Özge Pomen tarafından yapılmamıştır. Bu paylaşımlar hakkında yasal yollara başvurulacaktır.

Ne olmuştu?

CHP’li Aykut Erdoğdu’nun ayrıldığı eşinin adını taşıyan Twitter’daki ‘Özge’ adlı hesaptan cumartesi gecesi 23.53’te paylaşılan ses ve video kaydında Erdoğdu'nun yeni eşi Tuba Torun hakkında kullandığı ifadeler sosyal medyada günden olmuştu.

Üçüncü bir kişi tarafından çekildiği anlaşılan kayıtta Özge Pomen’in diyalog esnasındaki görüntüleri de yer almıştı. Tartışmalara neden olan kayıtta Aykut Erdoğdu, ayrıldığı eşi Özge Pomen’e Tuba Torun ile bir ilişkisi olmadığını ikna etmeye çalışıyordu.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU